38 νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό – 1.156 κρούσματα συνολικά

Τσιόδρας

Στη σημερινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και τους πολίτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι 38 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ παρουσίαστηκαν 95 νέα κρούσματα κορωνοϊού με το συνολικό αριθμό όσων ασθένησαν να ανέρχεται στους 1.156. Την ίδια στιγμή 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ο μέσος όρος είναι τα 79 έτη, οι 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69 άτομα. Επίσης, ως τώρα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορωνοϊό. Ενας άνδρας στην Ξάνθη αποσωληνώθηκε και ακόμα ένας πήρε εξιτήριο. Προχθές είχαν ανακοινωθεί επίσης 95 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Εως σήμερα ο μέσος όρος όσων διασωληνώνονται είναι τα 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.

Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ, το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μη μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλης σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Facebook Comments

POST A COMMENT.