Η Αυστραλία κλείνει τα σύνορά της

Αυστραλία-καραντίνα

Από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου μόνο Αυστραλοί και μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να εισέρχονται στην χώρα-Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε ξανά τα επιτόκια καθώς η οικονομία καταρρέει- 150 κρούσματα στη Βικτώρια-$437 εκατ. για την υγεία ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας, Jenny Mikakos.

Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται σε μη-Αυστραλούς και μη-μόνιμους κατοίκους να εισέρχονται στη χώρα.

Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Scott Morrison.

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία καθώς τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊου στην Αυστραλία εντοπίστηκαν σεάτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ή σε κάποιους που είχαν έρθει σε επαφή με αυτούς που είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως τα κρούσματα στη Βικτώρια ανήλθαν στα 150.

Και καθώς ο κορωνοϊός πλήττει θανάσιμα την αυστραλιανή οικονομία, η Κεντρική Τράπεζα RBA μείωσε σήμερα τα επιτόκια κατά 0.25% σε μια προσπάθεια να την τονώσει.

Νέο πακέτο στήριξης ύψους $437 εκατ. για το υγειονομικό σύστημα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βικτώριας

Τα νέα μέτρα θα συμβάλλουν στη μάχη που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Με νέα “ένεση” ύψους $437 εκατομμυρίων θα ενισχύσει η πολιτεία της Βικτώριας το τοπικό σύστημα υγείας, σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ανάγκη που υπάρχει λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού.

Το πακέτο αυτό έρχεται να προστεθεί στα $100 εκατομμύρια τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί από την προηγούμενη Κυριακή.

Η είδηση έγινε γνωστή σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, και η υπουργός Υγείας, Jenny Mikakos, οι οποίοι τόνισαν ότι πλέον θα μπορέσουν να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες των ασθενών, ενώ επίσης και οι ιατροί που δίνουν τεράστια μάχη με τον ιό θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια.

“Η ενίσχυση αυτή σημαίνει πως περισσότεροι ασθενείς θα μπορέσουν να λάβουν την φροντίδα που χρειάζονται στις μονάδες επειγόντων περιστατικών και εντατικής θεραπείας μας, καθώς πλησιάζουμε την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού”, τόνισε ο κ. Andrews.

“Το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται 24 ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πάντες κι εμείς θα φροντίσουμε ώστε να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται ώστε να είναι ασφαλείς στο έργο τους”.

Από την πλευρά της, η κ. Mikakos συμπλήρωσε: “Η οικονομική αυτή ένεση έχει να κάνει με το μέλλον και το να φροντίσουμε ώστε οι σκληρά εργαζόμενοι νοσηλευτές, νοσοκόμες, ιατροί κι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας έχουν όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν κατάματα αυτήν την πανδημία. Με περισσότερο προσωπικό, κρεβάτια, εξοπλισμό κι άλλες πηγές να εισάγονται στα νοσοκομεία μας οι πολίτες της Βικτώριας μπορούν να αισθάνονται σίγουροι πως οι επαγγελματίες μας στον χώρο της υγείας έχουν τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες διαχείρισης του ιού COVID-19.”

Τα χρήματα θα δοθούν για την απόκτηση επιπλέον κλινών, εξοπλισμού και ενίσχυσης των μονάδων εντατικής θεραπείας κι επειγόντων περιστατικών, επιπλέον πηγές για τις δραστηριότητες διαχείρισης της πανδημίας καθώς και για την περαιτέρω υποστήριξη του προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από $80 εκατ. θα δοθούν στην εισαγωγή περισσοτέρων κρεβατιών στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των επομένων 12 εβδομάδων, όταν και αναμένεται η κορύφωση των περιστατικών του ιού, με 84 από αυτά να δίνονται στο παλιό νοσοκομείο Peter Mac και άλλα 45 στο Bendigo Health.

Παράλληλα αναμένονται να γίνουν αλλαγές στο Baxter House για την προφύλαξη των κατοίκων της πολιτείας, με την αναδιαμόρφωση των χώρων και την αύξηση της χωρητικότητας του Barwon Health.

Ως αποτέλεσμα αυτής της σπουδαίας οικονομικής ενίσχυσης, τα νοσοκομεία της Βικτώριας θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, με ένα μέρος του πακέτου ύψους $115 εκατ. να καλύπτει 45.000 επείγοντα περιστατικά, 5.000 επιπλέον εισαγωγές και 2.000 ακόμη εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας στις κλινικές της πολιτείας.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας θα εξοπλιστούν με περαιτέρω 4.000 μονάδες οξυγονοθεραπείας, 130 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, καθώς και 1.200 οθόνες παρακολούθησης των ασθενών, χάρη στα $107 εκατ. που θα δοθούν από το πακέτο.

Ακόμη $22 εκατ. θα δοθούν για την απόκτηση αντικειμένων προσωπικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες προσώπου και ολόσωμα καλύμματα, ενώ $97 εκατ. θα παραμείνουν στην άκρη σε περίπτωση έκθεσης μελών του ιατρικού προσωπικού στον ιό, που πιθανόν να δημιουργήσουν την ανάγκη για απομόνωση και καραντίνα.

Τέλος, θα διατεθούν και $37 εκατ. για την αύξηση της επιτήρησης και της παρακολούθησης της πορείας του ιού σε ολόκληρη την πολιτείας της Βικτώριας, με την ομάδα αναγνώρισης περιστατικών κορονοϊού να αυξάνεται από τα 57 στα 230 άτομα.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.