Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και πιέσεις στον Έβρο

Έβρος

Χιλιάδες αποτροπές εισόδου και πολλές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου, στον Έβρο, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, καθώς το σκηνικό στην περιοχή παραμένει τεταμένο και έκρυθμο.

Από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το απόγευμα, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις και έχουν γίνει 231 συλλήψεις.

Και σιδηροκατασκευή στις Καστανιές του Έβρου

Οι άνδρες των ΜΑΤ οχυρώνουν ακόμη περισσότερο τη «γραμμή άμυνας» στο «σημείο μηδέν» στα σύνορα. Σήμερα, έστησαν μια μεγάλη μπλε σιδηροκατασκευή στις Καστανιές του Έβρου για να αποτρέψουν την είσοδο αλλοδαπών από τη γειτονική Τουρκία. Επιπλέον, πάνω από τη σιδηροκατασκευή έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα για να μην μπορέσει να περάσει κανείς παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Προκλήσεις Τούρκων στρατιωτών με δακρυγόνα

Το πρωί, μάλιστα, δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει μία τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα, να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Το πρωί της Τετάρτης περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.