Ένταση και επεισόδια με δεκάδες τραυματίες σε Μυτιλήνη και Χίο

Χίος-Λέσβος

 Σε πεδίο μάχης έχουν μεταβληθεί τις τελευταίες ημέρες, η Μυτιλήνη και η Χίος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως 43 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή Καράβας, στη Μυτιλήνη, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Χίο, ειδικά σήμερα μεγάλης έντασης.

photo: Eurokinissi
photo: Eurokinissi
Σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως 43 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή Καράβας. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν δύο αστυνομικούς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόκειται για επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή που έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας κλειστής δομής προσφύγων και για την οποία υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις.

Σοβαρά επεισόδια και στη Χίο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΛΕΣΒΟΣ
Σε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο “Ερύθα” στη Χίο προχώρησαν μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (26.02.2020) πολίτες που κατευθύνθηκαν εκεί μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Τζούμας στο Ράδιο “Αλήθεια” οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Χίος: Εθνοφρουροί παρέδωσαν τα όπλα τους για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού

Δεκάδες συμπολίτες μας Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την Κυβερνητική πολιτική βίας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα. Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες. Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

με πληροφορίες από alithia.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.