Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουρ

Μ. Φαραντούρη

Τραγούδια που άφησαν ιστορία – για δημοκρατικές αξίες, την κοινωνία και τον άνθρωπο

ΦαραντούρηΗ μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, θα συμμετάσχει με την καλλιτεχνική της παρουσία – έπειτα από τιμητική πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής – στο πρώτο Επιστημονικό Συμπόσιο για τον στοχαστή και φιλόσοφο Ερνστ Μπλοχ στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ με θέμα «Ουτοπία και Αντίσταση».

Το Συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2020, επιδιώκει να προσεγγίσει διεπιστημονικά τη θεωρία του Μπλοχ και να τη συνδέσει με καλλιτεχνικές συνεισφορές, ώστε να συμβάλει στον εμπλουτισμό της κριτικής παιδείας, να εμπνεύσει και να αφυπνίσει εντός και εκτός των ορίων του ακαδημαϊκού λόγου.

Στη βάση της προσέγγισης της μουσικής από τον Μπλοχ ως κοινωνικού σεισμογράφου, που λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα και γίνεται δίαυλος έκφρασης των επιθυμιών για αλλαγή, η ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιάσει στις 26 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ το μουσικό αποκορύφωμα του Συμποσίου.

Το Σάλτσμπουργκ, παγκοσμίως γνωστό ως μια μουσική, λογοτεχνική και καλλιτεχνική πόλη, προσφέρει με αυτήν την εκδήλωση μια αξιόλογη ευκαιρία επαφής του Πολιτισμού με την Επιστήμη.

Η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στην πόλη του Μότσαρτ συμπίπτει με τον εορτασμό των 95 γενεθλίων του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σάλτσμπουργκ Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί για το Πανεπιστήμιο και πολιτιστικά δρώμενα του Σάλτσμπουργκ ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δήλωση συμμετοχής/Εισιτήρια: blochsymposionsalzburg2020.sbg.ac.at/wordpress/konzert/

Πληροφορίες: Prof. Dr. Wassilios Baros, [email protected]

Facebook Comments

POST A COMMENT.