Μηνύματα που εμπνέουν από τις «Ελληνοαμερικανίδες Γυναίκες»

HELLENIC-AMERICAN-WOMEN

Με κεντρικό μήνυμα την ενίσχυση του ρόλου και των συλλογικών δράσεων των γυναικών στην σύγχρονη εποχή, πραγματοποιήθηκε, στην ειδική αίθουσα του καταστήματος «Lord and Taylor», στο Μανχάσετ, η εκδήλωση «Ελληνοαμερικανίδες Γυναίκες».

Πρόκειται για μια σύμπραξη των δικηγορικών γραφείων «Markou Global Legal Group», σε συνεργασία με το νεοσύστατο σύλλογο «Hellenic Women’s Alliance» και την αλυσίδα της «Lord and Taylor», με πρωτοβουλία της δικηγόρου Μαρίας Μάρκου. Στο πάνελ, εκτός από την κ. Μάρκου, βρισκόταν η ομογενής δικαστής, Χάριετ Τζορτζ (Harriet George), όπως επίσης και η πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος του Παγκυπρίου, Θεάννα Ιορδάνου. Στόχος, μέσα από τις ομιλίες και τις προσωπικές ιστορίες των γυναικών αυτών, που έχουν την δική τους διαδρομή στην κοινωνία, να αντληθεί το παράδειγμα και η έμπνευση για τις νεότερες γενιές.

Ενα από τα κοινά σημεία, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξιστόρησή τους, ήταν ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε μια απαιτητική και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και τον ρόλο της μητέρας στην οικογένεια, τονίζοντας ότι πάντα υπάρχει η «χρυσή τομή», σε μια εποχή που η οικογένεια θεωρείται για πολλές γυναίκες ως τροχοπέδη για απόλυτη αφοσίωση στην δουλειά τους, ενώ σε παλαιότερες εποχές σηματοδοτούσε ακόμη και πιθανό τέλος καριέρας.

Πηγή: ekirikas.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.