Αεροπορικό ατύχημα με 3 νεκρούς στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν’

Σαμπιχά Γκιοκτσέν

Συναγερμός σήμανε εχθές το απόγευμα στο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, ένα από τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Κωνσταντινούπολη, στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, έπειτα από αεροπορικό ατύχημα.

Αεροσκάφος της low cost τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Pegasus, προερχόμενο από τη Σμύρνη, βγήκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και με μεγάλη ταχύτητα, εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι πρώτες δηλώσεις

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μεταφορών, Μεχμέτ Τουρχάν, αμέσως μετά το ατύχημα, στο αεροσκάφος υπήρχαν 177 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, καθώς η κατάσταση των τραυματιών είναι γενικά καλή ενώ τρεις βρίσκονται στην εντατική.
Μία λιτή ανακοίνωση σχετικά με το σοκαριστικό αυτό ατύχημα, εξέδωσε η αεροπορική εταιρία Pegasus, δηλώνοντας ότι η πτήση PC 2139, βγήκε από την πίστα μετά την προσγείωση της στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί, οι 52 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ ιδιαίτερα βαριά θεωρείται η κατάσταση του κυβερνήτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε: «Το αεροσκάφος μας με κωδικό TC-IZK που εκτελούσε την πτήση Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη με αριθμό PC2193, έφυγε από τον αεροδιάδρομο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης. Οι επιβάτες μας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τις εξελίξεις».

Στους 3 οι νεκροί

Αργότερα, ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτσά, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα στο Σαμπιχά Γκιοκτσέν κατά το οποίο το Boeing 737-800 της Pegasus Airlines έφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και τελικά επεσε σε βαθύ χαντάκι 30 μέτρων, με την άτρακτο να κόβεται στα τρία.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα. Ανέφερε ακόμη ότι το δυστύχημα του αεροσκάφους της εταιρείας Pegasus που πραγματοποιούσε δρομολόγιο Σμύρνης – Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε στις 18:19 χθες ώρα Τουρκίας όταν το αεροσκάφος βγήκε από την πίστα του αεροδρομίου.

Στο αεροπλάνο υπήρχαν συνολικά 183 άτομα εκ των οποίων 175 επιβάτες, δύο παιδιά, δύο πιλότοι και 4 άτομα πλήρωμα. Στο αεροπλάνο υπήρχαν 22 επιβάτες ξένης καταγωγής από 12 χώρες.

Κυριάκος Πεταλίδης
Δημοσιογράφος στην Ηχώ της Πόλης
μέλος της ΕΑΕΤΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.