Γιώργος Κύρτσος: Προβλήματα συνοχής διαφαίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit

Γιώργος Κύρτσος

«Πανηγυρίζει ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, αλλά έτσι όπως τα έκανε υπάρχουν σύννεφα σε ό,τι αφορά την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει σε σημερινό του σχόλιο από τις Βρυξέλλες, ο Γ. Κύρτσος.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις εκλογές στην Ιρλανδία, επισημαίνοντας ότι η ισορροπία συνύπαρξης των δύο μερών που την αποτελούν με το Η.Β. είναι εξαιρετικά λεπτή και πολλές ανατροπές μπορούν να επέλθουν μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή, έχουμε εκλογές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Ίσως χάσει η κεντροδεξιά που είναι στην κυβέρνηση, ίσως χάσει και η κεντροδεξιά που είναι στην
αντιπολίτευση. Κερδισμένο, δημοσκοπικά τουλάχιστον, φαίνεται το Σιν Φέιν (Sinn Fein), δηλαδή οι εθνικιστές που τάσσονται κατά της Βρετανικής κυριαρχίας.

Ανάλογες εξελίξεις υπάρχουν στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου αναδεικνύεται σε πρώτη
εκλογική και πολιτική δύναμη πάλι το Σιν Φέιν.

Προβλέπεται, βάσει συμφωνίας, ότι αν τα δύο μέρη –η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Βόρεια Ιρλανδία– θελήσουν να κάνουν δημοψήφισμα για την επανένωσή τους, μπορούν να το κάνουν και αν το κερδίσουν μπορούν να ενωθούν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.