Τελευταια Νεα

Ομογενής ανοίγει το σπίτι της στους Αυστραλούς για να γιορτάσουν «ελληνικά» την Hμέρα της Αυστραλίας

ημέρα Αυστραλίας-1

Έναν ιδιαίτερα ευφυή τρόπο βρήκε η ομογενής Αλεξάνδρα Βακιτσίδου για να γιορτάσει σε λίγες ημέρες την Ημέρα της Αυστραλίας, και να τιμήσει έτσι τη δεύτερη πατρίδα της Αυστραλία, στην οποία μετανάστευσε πριν από περίπου μισό αιώνα.

Η Αλεξάνδρα με τον πρώην πολιτειακό πρωθυπουργό Νότιας Αυστραλίας, Jay Weatherill,
και τον υπουργό Ανάπτυξης και Τουρισμού, David Ridgway. Φώτο: Supplied

«Για μένα είναι σημαντικό να γιορτάζουμε όχι μόνο ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα αλλά να εκφράζουμε, όταν μας δίνεται η δυνατότητα, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στη δεύτερη πατρίδα μας την Αυστραλία, που στα δύσκολα χρόνια μας πρόσφερε πολλά» λέει η κ. Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υποδεχθεί στο σπίτι της μέλη της ομογένειας αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πολιτειακός πρωθυπουργός Νότιας Αυστραλίας, Jay Weatherill, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Peter Malinauskas, η δήμαρχος Port Adelaide Enfield, Claire Boan, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Port Adelaide Mark Butler, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Stephen Mullighan, η βουλευτής και αντιπρόεδρος του πολιτειακού Εργατικού Κόμματος Susan Close, και η ομογενής γερουσιαστής Ειρήνη Πνευματικού.

Όπως αποκαλύπτει η δραστήρια 68χρονη, παρ’ ότι η μέρα είναι αφιερωμένη στην Αυστραλία η ίδια σκοπεύει να μαγειρέψει ελληνικά για να δώσει σε όλους τους καλεσμένους της μια γεύση από τη δική της κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν επίσης και διάφορες δραστηριότητες για τη συλλογή χρημάτων που πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της έρευνας του αντικαρκινικού κέντρου του νοσοκομείου Queen Elizabeth Hospital για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.

«Είναι σημαντικό με τα δύο μας χέρια να βοηθάμε και να χειροκροτούμε και τις δύο μας πατρίδες» καταλήγει η ομογενής.

πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.