Κοπή Βασιλόπιττας της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού & της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας

διασπορά-κοπή_πίτας

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων και η Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά και έκοψαν την παραδοσιακή Βασιλόπιτα στο Ελληνικό Σπίτι.

Τις Κοινότητες τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις της Ελλάδας και Κύπρου, κυρία Άγη Μπαλτά και κκ. Παντιάς Ηλιάδης και ο πρέσβης της Αλβανίας κ. Ντρίταν Τόλα. Τον Μητροπολίτη Γαλλίας εκπροσώπησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος και ο Πατήρ Παναγιώτης Ξενιτέλης και πλήθος μελών και φίλων των δύο Κοινοτήτων παρά τις δύσκολες συνθήκες μετακίνησης στο Παρίσι λόγω των απεργιών.

Στο λόγο της η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Σέτα Θεοδωρίδου, ευχήθηκε μια ειρηνική χρονιά στην Ελλάδα που βρίσκεται στη δίνη των Μεσογειακών συγκρούσεων και ανέπτυξε τις προοπτικές του έργου της Ελληνικής Κοινότητας για το 2020. Ο πρόεδρος της Κυπριακής κοινότητας, κύριος Ευαγόρας Μαυρομμάτης, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα, ευχήθηκε ειρήνη και ασφάλεια για την Κύπρο.
Μετά το χαιρετισμό των πρέσβεων της Ελλάδας και της Κύπρου ο Επίσκοπος ευλόγισε την Βασιλόπιτα και το χρυσό Κωνσταντινάτο φλουρί κέρδισε η Μαντώ Σωτηρίου. Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού προσέφερε στους μικρούς της φίλους μια ετήσια συνδρομή για την Cité des Sciences και το Palais de la Découverte με τυχερή την Κλάρα Κατή. Δύο επίσης τυχεροί κέρδισαν γεύμα για δύο άτομα στα εστιατόρια Les Délices d’Aphrodite και Mavrommatis Passy.

Facebook Comments

POST A COMMENT.