Γ. Ν. Λαμίας: Ανακαινίστηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

monada_texnitou_nefrou_Lamias

Την ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εγκαινίασε σήμερα, Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού επέτρεψαν να έχει, πλέον, περισσότερες δυνατότητες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας .
Συγκεκριμένα, θα μπορεί να εξυπηρετεί 162 ασθενείς και να καλύπτει έως 2.150 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το μήνα, ενώ μέχρι πρόσφατα η δυνατότητα κάλυψης έφτανε έως 67 ασθενείς με δυνατότητα πραγματοποίησης 870 συνεδριών, το μήνα.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε, κατά το χαιρετισμό του, «στολίδι για το ΕΣΥ» τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες -τόσο του ίδιου όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού- στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, «που κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα χρόνια της κρίσης, υπό οποιαδήποτε διοίκηση ή πολιτική ηγεσία».

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, είπε ότι εργάστηκαν για τη λειτουργία της μονάδας και έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας ότι «μετά από 45 χρόνια Μεταπολίτευσης και 10 δύσκολα χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δε χωρούν μικροπολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις στο χώρο της Υγείας».

Δεν παρέλειψε, ο υπουργός Υγείας να ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί και πάλι τη Φθιώτιδα, με αφορμή την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Παραβρέθηκαν στην τελετή, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.