Αυστραλία: Έρευνα για την τεράστια καταστροφή

πυρκαγιές-Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison, προαναγγέλλει αλλαγή πολιτικής για το περιβάλλον μετά την κατακραυγή για την άρνηση αποδοχής της κλιματικής αλλαγής.

Μιλώντας στο ABC, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για να ελέγξει τα αίτια που προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα εισηγηθεί και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για περιορισμό των ρύπων, πέραν από τις διεθνείς δεσμεύσεις της Αυστραλίας.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και συμβάλουν στις πυρκαγιές.

«Θέλουμε μια υπεύθυνη πολιτική που θα προστατεύει το περιβάλλον αλλά δεν θα βάζει σε κίνδυνο και την οικονομία και τις δουλειές» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι στο εξής η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάλλον θα πρέπει να έχει έξτρα εξουσίες και να επεμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις γιατί, έως τώρα η κατάσβεση των πυρκαγιών ήταν αρμοδιότητα των πολιτειών.

Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 26 νεκροί, 2000 καμένα σπίτια, ένα δισεκατομμύριο, 250 εκατομμύρια νεκρά ζώα και τεράστιες εκτάσεις στάχτη.

Στο μεταξύ, η βροχή που έπεσε τις τελευταίες μέρες βοήθησε τους πυροσβέστες να ελέγξουν την κατάσταση σε όλη την χώρα, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.

FIND US ON FACEBOOK

80 Χρόνια ΕΑΕΤΕ: 1938-2018

ΧΡΗΣΙΜΑ

Χαρτης

Video

ADS