Κ. Βλάσσης: Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος πυλώνες ειρήνης και σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή

??????????????????????????????????????????????????????????

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστα Βλάσση, μετά το πέρας των σημερινών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα αποδήμων, επεσήμανες ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα νεολαίας και πολιτισμού, ενώ κοινός στόχος είναι η ενίσχυση των διαπροσωπικών δεσμών και η προσέγγιση των λαών των τριών χωρών.

Ειδικότερα, αφού ο Κώστας Βλάσσης καλωσόρισε τους ομολόγους του από την Αίγυπτο και την Κύπρο, τόνισε ότι σε αυτήν την πρώτη συνάντηση οι τρεις πλευρές στόχευσαν σε μια στενή συνεργασία στο εγγύς μέλλον.

Σημείωσε, επίσης, ότι μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, «σκοπεύει να εργαστεί σκληρά και να κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει αναθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Πραγματοποιήσαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την κα Makram και τον κ. Φωτίου, ανταλλάξαμε σκέψεις και διερευνήσαμε νέους τρόπους για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω την τριμερή συνεργασία μας σε θέματα διασποράς, μέσω κοινών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα νεολαίας, σε θέματα πολιτισμού. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους διαπροσωπικούς δεσμούς και να φέρουμε τους λαούς μας πιο κοντά.

Η τριμερής μας συνεργασία, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μόλις πριν λίγες μέρες, την προηγούμενη εβδομάδα, διεξήχθη επιτυχώς το World Youth Forum, στην Αίγυπτο  και σήμερα συνεχίζουμε σε θέματα διασποράς, προωθώντας μια θετική ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, αποτελούν πυλώνες ειρήνης και σταθερότητας  σε μια ταραγμένη περιοχή».

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάσση, έκλεισαν με ευχαριστίες προς στο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη, και τους συνεργάτες του, που «αποτελούν την καρδιά αυτού του προγράμματος για την Ελλάδα, για τον άρτιο συντονισμό της σημερινής τριμερούς συνάντησης».

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.