Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος, το τελευταίο διάστημα, είχε βρεθεί στο στόχαστρο δημοσιευμάτων, με αφορμή το μεταπτυχιακό που δεν είχε κάνει στο Columbia. Την παραίτηση έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δημοσιεύματα για ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του κ. Διαματάρη έβαλαν κατά του πρώην υφυπουργού τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρονται και σε διευκρινίσεις -τις οποίες το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε από τον υφυπουργό, ενώ εκείνος βρισκοταν σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αυστραλία- σχετικά με δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον κ. Διαματάρη να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ -εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, με αντικείμενο κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Ζητήθηκε λοιπόν από το πρωθυπουργικό γραφείο η παραίτηση του κ.Διαματάρη, η οποία και δόθηκε αμέσως προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι “ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον κ. Μητσοτάκη λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που υπήρχε, όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό”.

Στη δήλωση παραίτησής του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο κ. Διαματάρης τονίζει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού».

Και συνεχίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Η υπόθεση του μεταπτυχιακού του κ. Διαματάρη βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις περασμένες ημέρες, μετά από σχετική αποκάλυψη της ομογενειακής ιστοσελίδας kalami.us.

Το άρθρο αποκάλυπτε πως ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, η οποία επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ.

Το θέμα ανέδειξε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις περασμένες ημέρες έχει εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να αποπέμψει τον Διαματάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του Αντώνη Διαματάρη και μετά την παραίτησή του, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν «τόλμησε να αποπέμψει τον υφυπουργό του παρά τις αποκαλύψεις».

«Ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του. Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια» τονίζει σε μια σκωπτική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Facebook Comments

POST A COMMENT.