Σύγχρονη ανώδυνη βλεφαροπλαστική: Δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια!

vlefaroplastiki

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί σήμερα μια από τις συχνότερες και δημοφιλέστερες επεμβάσεις στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής.

Όπως είναι γνωστό, η περιοχή των ματιών είναι η πλέον σημαντική για την αισθητική του προσώπου, καθώς τα μάτια και τα βλέφαρα αποτελούν το πρώτο και βασικότερο σημείο που παρατηρούμε σε αυτό. “Το δέρμα των βλεφάρων είναι πολύ λεπτό, με αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου, να χαλαρώνει και να δημιουργεί έντονες πτυχές και περίσσεια δέρματος, το οποίο κρέμεται και δημιουργεί τις «σακούλες». Το πρόβλημα επιτείνεται και με την πρόπτωση του κογχικού λίπους. Αν συνυπάρχει και πτώση του βλεφάρου, τότε τα μάτια φαίνονται μικρότερα”, εξηγεί ο Χειρουργος Οφθαλμιατρος, Ιωάννης Ζαχαρόπουλος*.

“Όλες οι ανωτέρω καταστάσεις προκαλούν τη γερασμένη και κουρασμένη εμφάνιση των ματιών. Η βλεφαροπλαστική λύνει το πρόβλημα, καθώς διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων, αλλά και τις «σακούλες» των ματιών. Έτσι, με μια σχετικά μικρή επέμβαση, με μικρό χειρουργικό τραύμα που επουλώνεται ανώδυνα και πολύ γρήγορα, βελτιώνεται η αισθητική ολόκληρου του προσώπου.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τομές σε φυσικές πτυχές, υπό την επίδραση τοπικής αναισθησίας. Οι τομές αυτές, αφού επουλωθούν, δεν φαίνονται καθόλου και στο κάτω βλέφαρο, αλλά ιδιαίτερα στο άνω. Πλεονέκτημα της επέμβασης αποτελεί και το γεγονός ότι οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν μετεγχειρητικό πόνο, παρά μόνο ήπιο οίδημα για λίγες ημέρες και, σπάνια, λίγες μελανιές, οι οποίες καλύπτονται εύκολα με την χρήση σκιάς ματιών ή μάσκαρας”.

Η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή και διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από την Κλινική αμέσως μετά. “Ύστερα από 5 – 7 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα. Οι δραστηριότητες θα πρέπει να περιορίζονται για περίπου 10 ημέρες. Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής διαρκούν τουλάχιστον 7 χρόνια. Φυσικά, η γήρανση συνεχίζεται και μετά την επέμβαση, οπότε είναι δυνατόν στο μέλλον να χρειαστεί η επανάληψή της. Ωστόσο, η επέμβαση στα κάτω βλέφαρα σπανίως χρειάζεται να επαναληφθεί”.

Σε κάθε περίπτωση, με μια σωστή προεγχειρητική προετοιμασία, με τη λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού και την προληπτική διακοπή της λήψης φαρμακευτικών σκευασμάτων (αντιφλεγμονώδη, ασπιρίνη, ομοιοπαθητικά κτλ) μερικές ημέρες πριν την επέμβαση, η βλεφαροπλαστική έχει πάντα εντυπωσιακά αποτελέσματα, που «χαρίζουν» στον ασθενή ένα καινούριο, φρέσκο και ανανεωμένο πρόσωπο”, καταλήγει ο Ι. Ζαχαρόπουλος.

*Ιωάννης Ζαχαρόπουλος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Αντιπλοίαρχος ΠΝ
Μετεκπαιδευθείς στη Χειρουργική Βλεφάρων, Κόγχου και Δακρυϊκής Συσκευής στα Πανεπιστήμια:
-Τελ-Αβιβ, Ισραηλ
-Αμστερνταμ, Ολλανδια
-Γιουτα, Η.Π.Α.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.