«Το κλίμα αλλάζει: Πόσο βλάπτει την υγεία;»

κλιματική αλλαγή

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κύριο αντικείμενο έρευνας και συζήτησης για την επιστημονική κοινότητα, καθώς οι επιπτώσεις του στη κοινωνία είναι έντονες. 

Ειδικότερα, στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι πλέον σημαντικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την κλιματική αλλαγή προβλέπεται να είναι η επιδείνωση της θερμικής άνεσης και η αύξηση στη θνησιμότητα κατά τους θερινούς μήνες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια καυσώνων. Επιπροσθέτως, οι ακραίες μεταβολές του κλίματος σχετίζονται άμεσα όχι μόνο με την εξωτερική, αλλά και την εσωτερική αέρια ρύπανση.

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ) και ο τεχνοβλαστός του «ΥΓIΕΙΑ», στο πλαίσιο των επιστημονικών ενημερωτικών εκδηλώσεων “Διαδρομές”, οργανώνουν και σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: «Το κλίμα αλλάζει. Πόσο βλάπτει την υγεία;»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο ΕΠΙΨΥ, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17:00
Διακεκριμένοι Καθηγητές – Ακαδημαϊκοί  θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, τη σημασία της μόλυνσης του εσωτερικού περιβάλλοντος για τη δημόσια υγεία και βάσει των τελευταίων ερευνών θα προτείνουν λύσεις και μέτρα αντιμετώπισης.

Το κόστος συμμετοχής στην επιστημονική εκδήλωση είναι 20€ / Φοιτητικό: 10€ .
Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.