Χρυσή σελίδα για το ελληνικό τένις έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Λονδίνο

tsitsipas-atp-finals-17-11-2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια στο άθλημα του τένις, το ATP Finals, και αναδείχτηκε πρώτος των πρώτων, επικρατώντας στη διοργάνωση που συμμετέχουν οι κορυφαίοι οκτώ τενίστες στον κόσμο!

Ο “χρυσός” Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας με μια ιστορική ανατροπή τον Ντομινίκ Τιμ, στο μεγάλο τελικό των φετινών ΑΤΡ Finals του Λονδίνου, γράφοντας την πιο συγκλονιστική σελίδα του ελληνικού τένις και μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του ελληνικού αθλητισμού!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο αυτή τη στιγμή -σε έναν τελικό-διαφήμιση για το άθλημα του τένις- ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν του, κάνοντας δικό του τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τενίστα για το 2019, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!

Αν και έχασε το 1ο σετ μετά από οριακό τάι-μπρέικ, ο Στέφανος βρήκε την ψυχική δύναμη και γύρισε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, φτάνοντας στο τρόπαιο, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα-θρίλερ, με τελικό σκορ 6-7(6), 6-2, 7-6(4).

O Έλληνας πρωταθλητής φαινόταν να έχει την κατάσταση στα χέρια του προηγούμενος με break από νωρίς αλλά ένας συγκινητικός Τιμ ισοφάρισε την κατάσταση με το βαρύτιμο τρόπαιο να κρίνεται σε tie break!

Εκεί, ξανά ο 21χρονος πρωταθλητής μας προηγήθηκε με διπλό mini break στο 4-1 αλλά ο die hard Τιμ ισοφάρισε σε 4-4 πριν κάνει μερικά καθοριστικά λάθη στη συνέχεια που οδήγησαν τον Τσιτσιπά στο…Έβερεστ του παγκόσμιου τένις!

Το όνομα του Στέφανου με “χρυσά γράμματα” βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα ονόματα των θρύλων του αθλήματος: ΜακΕνρο, Κόνορς, Μποργκ, Λεντλ, Άγκασι, Έντμπεργκ, Σάμπρας, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ που έχουν κερδίσει αυτό το πολύ σημαντικό τρόπαιο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατακτά ένα τρόπαιο που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο ανυπέρβλητος Ράφα Ναδάλ ενώ κατακτά το ATP Finals νωρίτερα απ’ότι το έκανε για πρώτη φορά ο Ρότζερ Φέντερερ (στα 21 ο Στέφανος, στα 22 ο Φέντερερ).

Σήμερα δόθηκε το ιδανικό φινάλε σε μια ασύλληπτη σεζόν του Στέφανου Τσιτσιπά που περιλαμβάνει: ημιτελικά Grand Slam, τελικό σε Masters τουρνουά και τέσσερις τίτλους με αποκορύφωμα βέβαια το Nitto ATP Finals!

Δύο νίκες επί του Ρότζερ Φέντερερ, νίκη επί του Ναδάλ στη Μαδρίτη και νίκη επί του Τζόκοβιτς στη Σαγκάη αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος έχει μάθει να κερδίζει πλέον συστηματικά τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους ανταγωνιστές του στο κορυφαίο επίπεδο!

Δημήτρης Τζαλακώστας

Facebook Comments

POST A COMMENT.