Νεκρός ένας Ελληνοαυστραλός στις πυρκαγιές στην Αυστραλία

πυρκαγιές-Αυστραλία

Ο ένας εκ των δύο νεκρών από τις πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή δύο ανθρώπων την περασμένη Παρασκευή στην Ουιταλίμπα (Wytaliba) της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία είναι Ελληνοαυστραλός και ονομάζεται Τζορτζ Νόλε (George Nole). Τον ανακάλυψαν μέσα σε αυτοκίνητο στην Κανγκαουάλα όπου μαινόταν μεγάλη πυρκαγιά.

Ο Φίλιπ Χάιν περιέγραψε τον 85χρονο φίλο του ως μοναχικό άνθρωπο που εγκαταστάθηκε στο απομονωμένο χωριό για «να μείνει μόνος με τον εαυτό του».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Glen Innes Examiner», o Νόλε γεννήθηκε στην Ελλάδα και ήταν ευφυής ηλεκτρολόγος, ο οποίος μάλιστα είχε εργαστεί για το πρόγραμμα Apollo της NASA.

Μάλιστα η απόφασή του να εγκατασταθεί στην Αυστραλία προήλθε από την ρίψη νομίσματος. Η άλλη του επιλογή ήταν η Ζιμπάμπουε.

Μετακόμισε στην Ουιταλίμπα κατά την δεκαετία του 1980 και ήταν άμεσα ευπρόσδεκτος στην κοινότητα, η οποία φημίζονταν για τους γυμνιστές της.

Στην Ουιταλίμπα βρήκε αυτό που αναζητούσε: «ειρήνη και ησυχία, έλλειψη μόλυνσης, έλλειψη θορύβου, φύση» και «να μένει με τον εαυτό του, δήλωσε ο κ. Χάιν.

Ο Νόλε δεν ήθελε να αποκαλύψει την καταγωγή του και άλλαξε το επώνυμό του ώστε να μην καταδεικνύει την ελληνική του προέλευση.

«Δεν ήθελε να αποκαλύψει την καταγωγή του γιατί είχε βιώσει διακρίσεις», είπε ο φίλος του Ελληνοαυστραλού.

«Αλλά, ήταν ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που μπορεί κανείς να φανταστεί», τόνισε. Ηταν ένας άνθρωπος που γνώριζε τι ήθελε. «Γνώριζε καλά τον εαυτό του και μπορούσε να κρίνει τον χαρακτήρα των ανθρώπων πολύ καλά».

Γύρω στο 2014 ανακάλυψε πως έπασχε από λευχαιμία και είχε καταλάβει ότι το τέλος του πλησίαζε.

«Ηταν επιθυμία του να πεθάνει στο σπίτι του», κατέληξε ο Χάιν.

Η άλλη νεκρή της κοινότητας ήταν η Βίβιαν Τσάπλειν (Vivian Chaplain), 69 ετών.

Πηγή: ekirikas.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.