Στις 13 Νοεμβρίου η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

Τραμπ-ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, Τραμπ και Ερντογάν «επαναβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Τραμπ», ανέφερε η Άγκυρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους συζήτησαν επίσης «διμερή θέματα και τις περιφερειακές εξελίξεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι αυτό λόγω της έντασης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαμαρτυρία της AHEPA στην Ουάσιγκτον για τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ

Διαμαρτυρία έξω από το Λευκό Οίκο θα πραγματοποιήσουν μέλη της AHEPA την  Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ημέρα όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Η επικείμενη συνάντηση βρίσκει αντίθετους πολλούς Έλληνες ομογενείς οι οποίοι εκτός από το Λευκό Οίκο, θα επισκεφτούν και την πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.