Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Διήμερη η φετινή δρομική εκδήλωση

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 60.000, άρχισε σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου το σπουδαιότερο ετήσιο δρομικό και όχι μόνο γεγονός στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα σε διεθνές επίπεδο, ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα ολοκληρωθεί με την αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Το σπουδαίο γεγονός διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ, έχει ως συν-διοργανωτές και ισχυρούς συμμάχους την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενώ είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με ένα νέο ρεκόρ κάθε χρονιά – στον περυσινό αγώνα συμμετείχαν 55.000 άτομα – ο 37ος Μαραθώνιος Αθήνας επεκτάθηκε από φέτος αγωνιστικά και στο απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Νοεμβρίου.  Στις 17.00 ακριβώς δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης για τον Αγώνα Δρόμου των 10χλμ, απόφαση που δίνει τη δυνατότητα να αυξηθεί το όριο συμμετοχής τόσο σ’ αυτόν τον αγώνα (στους 12.000 δρομείς), όσο και στους αγώνες της Κυριακής, και έτσι να ικανοποιηθεί το αίτημα χιλιάδων δρομέων να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυθεντική γιορτή της πόλης και της χώρας μας.

Αύριο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με ώρα εκκίνησης 9.00, θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος, με τη συμμετοχή 20.000+ δρομέων, από 120 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν πάνω στα χνάρια της πρώτης ποτέ διαδρομής του αγωνίσματος, τη μοναδική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.

Το πρωί της Κυριακής (στις 8.15, στο κέντρο της Αθήνας) θα γίνει και ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ, με νέο ονομαστικό χορηγό το ZERO WASTE FUTURE της Coca-Cola, αγώνα για τον οποίο επίσης έχει αυξηθεί το όριο συμμετοχής στους 20.000 δρομείς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή το πρωί, θα γίνουν πάλι πολλοί Αγώνες Παιδιών (κατά μήκος της διαδρομής και στο κέντρο της Αθήνας), καθώς και ο Αγώνας για αθλητές των Special Olympics Hellas.  Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, δυναμικό «παρών» και φέτος θα δώσουν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες – που διακρίθηκαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο. Οι εν λόγω δρομείς από την περιφέρεια της χώρας θα συμμετάσχουν σ’ έναν Ομαδικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ., με χορηγό την ERGO, ο οποίος θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (στις 10.35), πάνω στα τελευταία χιλιόμετρα της μαραθώνιας διαδρομής.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.