«Θα κερδίσουμε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού»: Το αισιόδοξο μήνυμα του υπουργού Υγείας

karkinos_mastou-1

Με ένα αισιόδοξο μήνυμα και ένα tweet ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, καθώς η σημερινή ημέρα, 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ενώ και ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως  μήνας ενημέρωσης για τη νόσο που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες, σε όλο τον κόσμο. 

Η έγκαιρη διάγνωση και η ανάγκη για πρόληψη είναι πιο επιτακτική καθώς ο καρκίνος αυτός είναι θεραπεύσιμος, αν ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο, σε περίπου 97% των γυναικών.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ως υπουργός Υγείας, θέλω να τονίσω πως όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη νόσος θεραπεύεται.

Το υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προ συμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών, με δωρεάν μαστογραφίες και χωρίς παραπεμπτικό.

Θέλω, επίσης, να ανακοινώσω ότι άμεση προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ογκολογικών θεραπευτικών κέντρων στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά η χώρα μας.

Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. Είναι μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε.
Και θα την κερδίσουμε».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Υγείας έστειλε και μέσω του twitter το θετικό μήνυμα της ίασης σε υψηλά ποσοστά του καρκίνου του μαστού, εφόσον διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.