Η «Κόρη των Καλαβρύτων»: Από σήμερα και για 4 Παραστάσεις, στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου

κόρη Καλαβρύτων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων -προγραμμάτων της, ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Κόρη των Καλαβρύτων», η οποία βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του συγγραφέα Θανάση Φροντιστή, ο οποίος υπήρξε εξαίρετο μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού.

Σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η πρώτη παράσταση του έργου «Κόρη των Καλαβρύτων», στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου στις 9μμ, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 3 παραστάσεις, στις 21, 22, 28 & 29/9, την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

κόρη Καλαβρύτων-1Τη διαδασκαλία του δραματικού κειμένου και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αφροδίτη Σφαιροπούλου, ενώ τα σκηνικά επιμελείται η εικαστικός-καθηγήτρια Μαρία Νεμπεγλέρη. Η θεατρική ομάδα της παράστασης αποτελείται από 15 εθελοντές, κατοίκους της περιοχής του Διονύσου.

Το δρώμενο πλαισιώνεται από τη συμμετοχή της 20μελούς γυναικείας χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών της Δ.Ε. Αγίου Στεφάνου, με καλλιτεχνικό διευθυντή το Στάθη Ουλκέρογλου.

Η υπόθεση του έργου

Το έργο αφορά στην εξιστόρηση – αναπαράσταση των δραματικών γεγονότων που ακολούθησαν αμέσως μετά το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και την εκτέλεση των ανδρών της πόλης από τους Γερμανούς, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, ενταγμένη μέσα σε ανάλογο πλαίσιο μυθοπλασίας. Εκτός από το γεγονός ότι η παραστατική αφήγηση του συγκεκριμένου  συμβάντος φέρει ιδιαίτερο βάρος, από πλευράς ιστορικής αξίας για τη χώρα μας, προσφέρει την ευκαιρία της ανάδειξης ενός δραματικού κειμένου, ύμνο στις πανανθρώπινες αξίες, κυρίως όμως, στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, εν όψει των εορτασμών της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα, τον προσεχή Οκτώβρη (αλλά και των εκδηλώσεων μνήμης του ολοκαυτώματος τον προσεχή Δεκέμβρη), προσφέρει την δυνατότητα, ο Δήμος μας να αποδώσει φόρο τιμής στον μαρτυρικό Δήμο Καλαβρύτων.

Τέλος, προσφέρει την δυνατότητα ανάδειξης του πνευματικού έργου όπως επίσης και των δημιουργικών-καλλιτεχνικών δυνατοτήτων συμπολιτών μας οι οποίοι, πάντοτε σε εθελοντική βάση, συμβάλλουν στην πνευματική-πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Το δρώμενο αναμένεται να λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρυονερίου, το Σάββατο & την Κυριακή 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019 ενώ πρόκειται να επαναληφθεί το Σάββατο & την Κυριακή 28 & 29 του ίδιου μήνα.

Ώρα έναρξης 21:00 – Τηλέφωνο Κράτησης Θέσεων: 6944 266142

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές παρακαλούνται να συνεισφέρουν Φάρμακα & Τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Φαρμακείο & Παντοπωλείο του Δήμου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.