Μεγάλα έργα υποδομών από την Ελληνική Κοινότητα-Ενορία Αλτόνας

melbourni-kentro-omogeneia

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλτόνα έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο που για καιρό σχεδίαζε το συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Hobsons Bay και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρει σάρκα και οστά.

Το κατασκευαστικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το απογευματινό σχολείο της κοινότητας, την ανακατασκευή του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου και τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο χώρο ιδιοκτησίας της Κοινότητας επί της οδού Millers στην Αλτόνα. Το μεγάλο αυτό έργο θα ολοκληρωθεί με την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου συγκροτήματος κατοικιών ανεξάρτητης διαβίωσης για τους συνταξιούχους μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Hobsons Bay και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτη είναι η πρόταση ειδικής προσφοράς την οποία έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Hobsons Bay, κ. Χρήστος Δημητρίου, προς την κατασκευαστική εταιρία Lifestyle Residences Australia που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου και η οποία αφορά αποκλειστικά τα τακτοποιημένα οικονομικά μέλη της Κοινότητας.

Σύμφωνα με την πρόταση την οποία αποδέχτηκε τελικά η εταιρία, όσοι είναι μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Hobsons Bay θα μπορούν να αποκτήσουν μια από τις κατοικίες του συγκροτήματος σε τιμή κόστους. Αυτή η προσφορά που θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό στους επίδοξους αγοραστές που είναι μέλη της Ελληνικής Κοινότητας θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα καθώς κλείνει στις 20 Δεκεμβρίου 2019 και τυχόν αγορές μετά την ημερομηνία αυτή θα είναι στην πλήρη τιμή χωρίς καμιά δυνατότητα μείωσης.

Το έργο αυτό καθώς και η ειδική προσφορά στην τιμή απόκτησης των κατοικιών για τα μέλη έρχονται ως επετειακά δώρα για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Hobsons Bay. Για το πόσο σημαντική είναι η φετινή χρονιά για την Κοινότητα μίλησε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος κ. Χρήστος Δημητρίου.

«Το έτος 2019 αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή και την ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας – Ενορίας της Altona North διότι συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Η Κοινότητά μας έχει εισέλθει πια στη νέα εποχή με την συνταγή της επόμενης μέρας που είναι ξεκάθαρη και την συνθέτουν δυο βασικά συστατικά, η ενότητα και η συλλογικότητα. Καθώς όμως μελετούμε τα υψηλού επιπέδου σχέδια μας, για μια ακόμη φορά πρέπει να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε ότι το σύνολο των όσων συμβαίνουν στην Κοινότητα – Ενορία μας τα χρωστάμε πρωτίστως στους πρωτεργάτες και κατά συνέχεια στα μέλη της και ενορίτες της περιοχής Αλτόνα», δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

«Η μεταμόρφωση μιας Κοινότητας οφείλεται πρωτίστως στους κατοίκους – μέλη της γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα πιο επείγοντα προβλήματα. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να χαράξουμε την πολιτική μας για το μέλλον της είναι η ενίσχυση και η διατήρηση με κάθε μέσο της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προστασία της περιουσίας της Κοινότητας για χάρη των επόμενων γενεών της παροικίας», κατέληξε ο κ.Δημητρίου.

Το Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Hobsons Bay διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου γεύμα με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα φιλόδοξα σχέδιά τους που μόλις μπήκαν σε εφαρμογή.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.