Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας

μπακογιάννης

Κώστας Μπακογιάννης: «Δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε όλοι μαζί»

Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης .

Η πρώτη δήλωση του νέου Δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας ήταν χαρακτηριστική των προθέσεών του για προσφορά: «Τώρα είναι η ώρα για δουλειά. Χαμηλώνουμε το κεφάλι, σηκώνουμε τα μανίκια και δεν αφήνουμε ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο», όπως ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Μπρούλια στο δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μπρούλια «για την πραγματικά υποδειγματική συνεργασία» που υπήρξε όπως είπε κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Υπογραμμίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό» και αντικατοπτρίζει «τη συνολική πεποίθηση όλων μας και νομίζω ότι διερμηνεύω όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι αν θέλουμε να πάει μπροστά η Αθήνα μπορεί να πάει μόνο με συνεργασία, με συνεννόηση και συναίνεση».

Επίσης, τόνισε ότι σημασία «δεν έχει τόσο τι παραλαμβάνεις. Σημασία έχει τι θα παραδώσεις. Για να μπορούμε όλοι μας να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των Αθηναίων». Εμείς, πρόσθεσε, «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε. Δεν ήρθαμε καν για να ανακαινίσουμε. Ήρθαμε για να χτίσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο απελθών δήμαρχος, τόνισε: «Παραδίδουμε ένα δήμο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δουλεύει, έχουμε έργα σε εξέλιξη και διαγωνισμούς σε εξέλιξη».

Ο κ. Μπρούλιας υπογράμμισε ότι «η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλές δυνατότητες και προκλήσεις» και απευθυνόμενος στον κ. Μπακογιάννη , είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάτε καλά, θα τα καταφέρετε».

Facebook Comments

POST A COMMENT.