Απεβίωσε ο δισεκατομμυριούχος – βιομήχανος Ντέιβιντ Κόουκ

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Ντέιβιντ Κόουκ, ιδιοκτήτης του ομίλου Koch Industries και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αδελφού του.

Ο Τσάρλς Κόουκ, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., γνωστοποίησε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος για τον αδελφό του, «θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», απευθυνόμενος στους εργαζομένους του ομίλου.

Ο Ντέιβιντ Κόουκ, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Κόουκ), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industriesμία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο– επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο Ντέιβιντ Κόουκ είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τη λίστα Forbes για το 2019, ο Ντέιβιντ Κόουκ ήταν στη θέση 11 των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου με περιουσία ύψους 50,5 δισ. δολαρίων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.