2η θέση για την Εθνική Αγοριών U16 και πρόκριση στην τελική φάση του Summers Cups

tenis.u16.1

Οι Φίλιππος Αστρεινίδης, Βαγγέλης Κυπριώτης, Βασίλης Βολτυράκης στην τελική 8άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summers Cups.

Η Εθνική μας ομάδα Τένις των Εφήβων (αγόρια κάτω των 16 ετών), κατέκτησε την 2η θέση στην Κοστάντζα  της Ρουμανίας, στη Ζώνη C, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Summer Cups της Tennis Europe, χάνοντας  στον τελικό
με 2-0 από την πολύ ισχυρή ομάδα της Βουλγαρίας.

Η ελληνική τριάδα, αποτελούμενη από τους Φίλιππο Αστρεινίδη, Βαγγέλη Κυπριώτη και Βασίλη Βολτυράκη προκρίθηκε όμως στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφού την πρόκριση έπαιρναν και οι δύο ομάδες του τελικού.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στη Γαλλία (στην πόλη Le Touquet) από την προσεχή Δευτέρα (05/08) έως και την Πέμπτη (08/08). Εκεί όπου οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, Βουλγαρία, Τσεχία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισπανία και Ουκρανία, θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στον τελικό, ο Αστρεινίδης ηττήθηκε από τον Nikolay Nedelchev με 6-4, 6-2 και ο Βολτυράκης από τον Petr Nesterov με 6-0, 6-4 και δεν χρειάστηκε να παιχτεί το διπλό.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο αποφασιστικό ματς που της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά είχε επικρατήσει της διοργανώτριας Ρουμανίας με 2-0 σετ εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στον τελικό του τουρνουά της Ζώνης “C” του European Summer Cups, στην κατηγορία των αγοριών U16.

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης επιβλήθηκε του Luca-Daniel Constantin με 7-6 (4), 6-4 και ο Βαγγέλης Κυπριώτης του Dragos Nicolae Cazacu, με 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (2).

Είχε προηγηθεί η νίκη της Εθνικής μας επί της Τουρκίας με 2-0.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην Ρουμανία ήταν ο Διονύσης Κυπριώτης και στους αγώνες συμμετείχαν 8 Εθνικές ομάδες: Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία και Μαυροβούνιο.

Δημήτρης Τζαλακώστας

Facebook Comments

POST A COMMENT.