Το μουσείο του Λούβρου σε … κρουαζιέρα σαλπάροντας από Αθήνα προς Βενετία!

luvre

Το μουσείο του Λούβρου -σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία κρουαζιέρων πολυτελείας Ponant- διοργανώνει δύο κρουαζιέρες Τέχνης –μία στον Περσικό και μία στη Μεσόγειο και την Αδριατική, η οποία θα καταλήξει στη Βενετία– προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία. 

Στις διαδρομές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από τους διοργανωτές, οι κρουαζιέρες περιλαμβάνονται ομιλίες από επιμελητές και διευθυντές τμημάτων Λούβρου, που παρουσιάζουν στους ταξιδιώτες το πολιτιστικό υπόβαθρο έργων τέχνης που εκτίθενται στο παρισινό μουσείο. Τα έργα προέρχονται από χώρες τις οποίες θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο.

Από την Αθήνα στη Βενετία

Η πρώτη κρουαζιέρα – Αύγουστος του 2020 – ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Βενετία, διασχίζοντας επί 10 ημέρες τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Η κρουαζιέρα θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial, το οποίο διαθέτει μόνον 112 δωμάτια και σουίτες και κατά συνέπεια θα επιβαρύνει λιγότερο τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Από τη Μουσκάτ στο Άμπου Ντάμπι

Η δεύτερη – Νοέμβριος 2020 – θα αποπλεύσει από τη Μουσκάτ του Ομάν: για εννιά ημέρες, το κρουαζιερόπλοιο Jacques-Cartier θα πλέει στον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό, με τον επιμελητή και διευθυντή του Τμήματος Ισλαμικών Τεχνών στο Λούβρο Yannick Lintz επί του σκάφους, το οποίο θα καταλήξει στο Άμπου Ντάμπι δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επισκεφθούν το καινούργιο μουσείο Louvre Abu Dhabi.

Facebook Comments

POST A COMMENT.