Αποκλεισμός της Εθνικής Ομάδας Πόλο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

polo_national_team_web-thumb-large

Έξω από την κορυφαία τετράδα του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μετά το 2013 στη Βαρκελώνη, όταν είχε καταλάβει την 6η θέση, έμεινε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 7-6.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη, το σκληρό παιχνίδι και έλειψε η ποιότητα, κέρδισε ο λιγότερο κακός κι αυτός ήταν η Ιταλία, που αν και παρουσίασε ένα πρωτόγνωρο πρόσωπο για τα δεδομένα της, έφυγε με την πρόκριση, γιατί η Εθνική μας «αυτοκτόνησε» με αδικαιολόγητα λάθη και πολύ κακές επιλογές τις κρίσιμες στιγμές. Μοναδικός που διασώθηκε ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε πολλές φορές ανέπαφη την εστία του στις επιθέσεις της «σετεμπέλο».

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης τα ποσοστά που είχαν και οι δύο ομάδες στον παίκτη παραπάνω, με τους Ιταλούς να τελειώνουν των αγώνα με 3/10 και την ελληνική ομάδα με το ακόμα πιο τραγικό 5/12. Η Εθνικής μας δεν θα είναι στην κορυφαία τετράδα χάρις το ένα και μοναδικό γκολ που πέτυχαν οι Ιταλοί με τον Ντι Φούλβιο από τα 6μ., μετά από ένα αχρείαστο φάουλ, κι ενώ οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν μπόρεσαν να πετύχουν έστω την ισοφάριση, να πετύχουν ένα γκολ σε ένα ολόκληρο οκτάλεπτο ώστε να στείλουν τον αγώνα τουλάχιστον στα πέναλτι.

Πλέον η Εθνική μας για τις θέσεις 5-8 θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Αυστραλία στις 15:30 τοπική (09:30 ώρα Ελλάδας -ERTSports) που αποκλείστηκε με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα από την Ουγγαρία.

Μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά η νίκη της Ισπανίας επί της Σερβίας με 12-9, ενώ και η Κροατία δυσκολεύτηκε να κερδίσει τη Γερμανία 10-8.

Τα οκτάλεπτα:  2-2, 2-1, 2-3, 1-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Γεννηδουνιάς 2, Γούνας 2, Φουντούλης 1, Κολόμβος 1
ΙΤΑΛΙΑ: Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Βελότο 1, Φιγκάρι 1

Facebook Comments

POST A COMMENT.