Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξελέγη Ά Αντιπρόεδρος Βουλής με 290 ψήφους

nikitas-kaklamanis

Ρεκόρ ψήφων συγκέντρωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία Α’ Αντιπρόεδρος Βουλής. 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη λίγη ώρα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και έλαβαν μέρος 295 βουλευτές, ο βουλευτής της ΝΔ που είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή στηρίχθηκε από 290 συναδέλφους του, ενώ μόλις 5 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Από τη ΝΔ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος με 212 ψήφους, ενώ 83 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και ο Θανάσης Μπούρας Γ’ Αντιπρόεδρος με 273 ψήφους και 22 συναδέλφους του που δήλωσαν «παρών».

Το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ με 282 ψήφους, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και του Ε’ Αντιπροέδρου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ με 214 ψήφους και 81 συναδέλφους του να ψηφίζουν «παρών».

Από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης εξελέγη με 273 ψήφους και 22 «παρών» Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ένα νέο κοινοβουλευτικά πρόσωπο, ο Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση εξελέγη με 180 ψήφους και 114 «παρών» Ζ’ Αντιπρόεδρος και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 Η’ Αντιπρόεδρος με 243 ψήφους και 52 «παρών».

Facebook Comments

POST A COMMENT.