Μαργαρίτης Σχοινάς: Ο νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αποτελεί την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άμεσα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την απόφαση του αυτή τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ο νέος επίτροπος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Μετά από τη δήλωση εκείνη και το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά, τη Δευτέρα, υπήρξε έντονη φημολογία περί ορισμού του πρώην πρωθυπουργού ως νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, σενάριο  που ωστόσο φαινόταν όλο και πιο απίθανο.

Ποιος είναι ο νέος Επίτροπος

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 – Θεσσαλονίκη) είναι Έλληνας πολιτικός και αξιωματούχος της ΕΕ. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.