Ξεκίνησε η απολογία των φερόμενων ως υπαιτίων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

f7cdab765c6c23e3364fdeb23fef4e7e_XL

Ξεκίνησαν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 συμπολίτες μας το Νοέμβριο του 2017.  

Η 7η τακτική ανακρίτρια έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει τις εξηγήσεις των εννέα κατηγορούμενων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας η οποία «χρεώθηκε» τη δικογραφία λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, έχουν απολογηθεί ήδη οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

Μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, αναφέρει σχετικά:

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία τουαφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.

Facebook Comments

POST A COMMENT.