Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis
 Με θρησκευτικό όρκο και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ορκίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο αξίωμα του πρωθυπουργού. 

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα», ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για την ορκωμοσία του.

Στις 12:40, σήμερα το μεσημέρι, προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Ο γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεννηματάς τον υποδέχθηκε, ενώ ήδη στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν οι τρεις αδελφές του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα.

Πριν από την ορκωμοσία, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών.

Σε δήλωσή του στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του, ο νέος πρωθυπουργός τόνισε πως το κόμμα του θα τιμήσει «στο ακέραιο την ισχυρή εντολή» που έλαβε από τον ελληνικό λαό και επανέλαβε πως «από σήμερα ξενικά σκληρή δουλειά».

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.