Εκλογές 2019: Ποια διάσημα πρόσωπα εκλέγονται βουλευτές;

Diasimoi

Στη νεοσύστατη Βουλή, πολλοί καλλιτέχνες βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν μια θέση στην πολιτική εκπροσώπηση της χώρας μας. Μεταξύ των υποψηφίων, υπήρχαν, όμως, διάσημα πρόσωπα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν και να φθάσουν στα βουλευτικά έδρανα.

Η τραγουδίστρια Ραλία Χρηστίδου, ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές στο Νότιο Τομέα. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έλαβε 19.559 ψήφους και βρίσκεται πλέον Βουλή.
Το πρώην μοντέλο, η Νόνη Δούνια, «κατέβηκε» στις εκλογές με την Νέα Δημοκρατία, στην εκλογική περιφέρεια Ά Πειραιώς. Πλέον, είναι και επίσημα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, αφού κατάφερε να λάβει 7.632 ψήφους.
Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, για μια ακόμη φορά, έθεσε υποψηφιότητα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και κατάφερε να διατηρήσει για τρίτη φορά  τη βουλευτική της θέση με συνολικά 4.106 ψήφους.

Στην Βουλή θα βρίσκεται και ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης, υποψήφιος με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη , Μέρα25, ο οποίος συγκέντρωσε 3.515 ψήφους.

Εκτός Βουλής παρέμειναν οι ηθοποιοί Βάνα Μπάρμπα και Σοφία Μουτίδου, υποψήφιες με το ΚΙΝΑΛ, καθώς και ο τραγουδιστής, Στάθης Δρογώσης και ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, υποψήφιοι με το ΚΚΕ. Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, έθεσε υποψηφιότητα και η Σεμίνα Διγενή, η οποία παρά την πρωτιά της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α Πειραιώς, δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή αφού το ΚΚΕ δεν έλαβε έδρα στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια.

Τέλος, οι γνωστοί αθλητές, Τάκης Φύσσας (πρώην ποδοσφαιριστής) και ο μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου,  δεν συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους ώστε να αποτελέσουν μέρος της νέας Βουλής. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.