Virtual Εργαστήριο Καινοτομίας υγείας ετοιμάζουν Sanofi και Google

sanofi-google

Η Sanofi και η Google θα δημιουργήσουν ένα νέο virtual Εργαστήριο Καινοτομίας, φιλοδοξώντας να αναμορφώσουν ριζικά τον τρόπο ανάπτυξης μελλοντικών φαρμάκων και παροχής υπηρεσιών υγείας, αξιοποιώντας τη δύναμη των εξελισσόμενων τεχνολογιών.

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής για τη βιολογία και την ανθρώπινη υγεία, έχοντας την ευκαιρία να αναμορφώσουμε τον τομέα της υγείας μέσω συνεργασιών με πρωτοποριακές εταιρείες τεχνολογίας και ανάλυσης», δήλωσε ο Ameet NathwaniM.D., Chief Digital Officer,Chief Medical Officer Executive Vice PresidentMedical της Sanofi.
«Συνδυάζοντας τις καινοτομίες και τα επιστημονικά δεδομένα της Sanofiστο πεδίο της βιολογίας με τις κορυφαίες δυνατότητες της Google, που καλύπτουν το φάσμα από την τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloudcomputing) μέχρι την πρωτοποριακή τεχνητή νοημοσύνη, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της υγείας τους και να επιταχύνουμε την ανακάλυψη νέων θεραπειών».

Η συνεργασία στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η Sanofi αναπτύσσει νέες θεραπείες και θα εστιάσει σε τρεις βασικές προτεραιότητες: την καλύτερη κατανόηση των ασθενών και των παθήσεων, την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της Sanofi και τη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών και των πελατών της Sanofi.

 «Οι εταιρείες βιοεπιστημών στρέφονται στην ψηφιακή τεχνολογία που στηρίζεται σε δεδομένα προκειμένου να προωθήσουν τη δημιουργίαπροσβάσιμων λύσεων υγείας», δήλωσε ο Thomas KurianCEO της Google Cloud. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Sanofi ώστε να συμβάλλουμε στην προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας σε πληθυσμούς από ολόκληρο τον κόσμο».

 Το Εργαστήριο Καινοτομίας θα αναπτύσσει τόσο επιστημονικές όσο και εμπορικές λύσεις

Η Sanofi και η Google θα αξιοποιήσουν τεχνικές ανάλυσης (deep analytics) συνόλων δεδομένων με σκοπό την καλύτερη κατανόηση βασικών παθήσεων και τη συλλογή σχετικών παρατηρήσεων από τους ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, η Sanofi θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνά και να αναπτύσσει πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη θεραπεία και να προσδιορίσει συμπληρωματικές τεχνολογίες με στόχο τη βελτίωση των εκβάσεων υγείας.
Οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και τις τεχνικές ανάλυσης πάνω στην ευρεία βάση δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής της Sanofi, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα ποιες θεραπείες είναι αποτελεσματικές για τους ασθενείς.

Στόχος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας παροχής συμβουλών εξατομικευμένης θεραπείας, ώστε να βελτιστοποιηθεί η φροντίδα των ασθενών και να μειωθούν οι δαπάνες υγείας.

 Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Η Sanofi και η Google σχεδιάζουν επίσης να εφαρμόσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε διαφορετικά σύνολα δεδομένων για την καλύτερη πρόβλεψη των πωλήσεων και την άντληση πληροφοριών για τη βελτίωση των προσπαθειών των τμημάτων μάρκετινγκ και εφοδιαστικής αλυσίδας. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα λαμβάνει υπόψη πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, καθώς και περιορισμούς που αφορούν στη γεωγραφία, τις μεταφορές και την παραγωγή, προκειμένου να συνεισφέρει στην ακρίβεια αυτών των πολύπλοκων δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, το τμήμα πληροφορικής της Sanofi θα εκσυγχρονίσει την υποδομή του μεταφέροντας ορισμένες υφιστάμενες επιχειρησιακές εφαρμογές  στην πλατφόρμα  Google  Cloud  Platform  (GCP). Αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτοματισμού, κλιμάκωσης και ευελιξίας – σε συνδυασμό με την αύξηση των δυνατοτήτων δεδομένων και ανάλυσης – η Sanofi θα επιταχύνει και θα απλοποιήσει την υφιστάμενη διαχείριση, θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες και την ενσωμάτωσή τους στα επιχειρησιακά της σχέδια.
Η μετάβαση στην πλατφόρμα GCP θα βελτιστοποιήσει τη σχέση λειτουργικού κόστους-αποδοτικότητας και θα υποστηρίξει τους επιχειρησιακούς στόχους, συμπεριλαμβανομένου του Εργαστηρίου Καινοτομίας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.