Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στο 13ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Έρευνα

Μελβουρνη

Mέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης παρευρέθηκαν στο 13ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Έρευνα που διοργανώθηκε από το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού “Λόγος” του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαϊδας, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα στο συνέδριο παρευρέθηκαν εκ μέρους της Κοινότητας μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και της Επιτροπής των Σεμιναρίων, οι Θόδωρος Μάρκος και Νίκος Ντάλλας και η κ. Δήμητρα Λαγουδάκη.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με σημαντικούς ομιλητές και θεματολογία. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να πάρουμε ορισμένες καλές ιδέες για να εμπλουτίσουμε και βελτιώσουμε το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Κοινότητά μας, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας, κ. Θόδωρος Μάρκος.

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο ήταν και η Κινεζικής καταγωγής, Ντι Κάο, από το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης, η οποία σε άπταιστα Ελληνικά παρουσίασε το Σάββατο ομιλία με θέμα «Η διαμάχη ανάμεσα στο ερωτικό πάθος και την λογική: από την Μήδεια του Ευριπίδη στην Μεγάλη Χίμαιρα του Καραγάτση». Επίσης στους ομιλητές περιλαμβάνονταν και οι καθηγητές Μιχάλης Τσιανίκας, Βρασίδας Καραλής και Πέτρος Θεμελής.

Ιδαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία της εκπαιδευτικού Σιμόν Μαίρης Καρανικόλα, η οποία αναφέρθηκε στην γαλουχία των νέων μας στην Νεοελληνική Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ντάλλα «η ομιλία της ήταν εντυπωσιακή» και προγραμματίζονται συζητήσεις με την κ. Καρανικόλα για μια μελλοντική συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα της Κοινότητας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.