Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα απο το Utech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

utecheugidrima

Και αυτό το καλοκαίρι, το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου οργανώνει 2 σειρές μονοήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για τα εντυπωσιακά καλοκαιρινά εργαστήριαEcoQuest: Σκηνοθέτης για μία μέρα” και “CryptoQuest: Η αναζήτηση της κρυμμένης κατασκευής”, που έχουν ως στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

EcoQuest: Σκηνοθέτης για μία μέρα

Οι συμμετέχοντες (παιδιά ηλικίας 10-12 ετών) υιοθετώντας τον ρόλο του δημοσιογράφου – παρουσιαστή, θα δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό σποτ (βίντεο μικρού μήκους), στο οποίο θα παρουσιάζουν το παγκόσμιο πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών από το πλαστικό. Αφού επισημάνουν το πρόβλημα, θα προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής του, παρακινώντας τους θεατές να ευαισθητοποιηθούν.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα γνωρίσουν την τεχνική του stop motion animation και του green screen, σκηνοθετώντας το δικό τους τηλεοπτικό σποτ. Η προσπάθειά τους θα ολοκληρωθεί μοντάροντας τα πλάνα, προσθέτοντας ήχους, μουσική και τίτλους.

CryptoQuest: Η αναζήτηση της κρυμμένης κατασκευής

Σε αυτό το ολοήμερο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) θα γίνουν μηχανικοί για μια μέρα, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη μυστική κατασκευή με τη χρήση, εκτός των άλλων, ηλεκτρομηχανικών βραχιόνων!

Παράλληλα, θα μετεξελιχθούν σε επιτυχημένους κρυπτογράφους, αφού θα πρέπει να ανακαλύψουν, αρχικά, τα κρυμμένα κομμάτια της μυστικής κατασκευής, αποκρυπτογραφώντας μηνύματα που θα τους οδηγούν σε αυτά. Φυσικά, για να πετύχουν τα παραπάνω, θα εξοικειωθούν πρώτα με την έννοια της κρυπτογραφίας και τις εφαρμογές της και θα γνωρίσουν στοιχειώδεις κανόνες μηχανικής και μοντέρνες μεθόδους κατασκευής, όπως αυτές εφαρμόζονται στα σύγχρονα εργαστήρια και τη βιομηχανία.

Η είσοδος στα εκπαιδευτικά μονοήμερα είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η προεγγραφή.

Facebook Comments

POST A COMMENT.