Ο Έλληνας ορειβάτης που κατέκτησε την 4η ψηλότερη κορυφή της Γης

img_1355-thumb-large

Μετά από 53 ημέρες στα Ιμαλάια, ο Αντώνης Συκάρης κατέκτησε μια ακόμη κορυφή πάνω από τα 8.000 μέτρα. Ο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης κατέκτησε το Lhotse (Λότσε) και τοποθέτησε εκεί ψηλά, σε υψόμετρο στο οποίο πετούν αεροσκάφη, στα 8.516 μέτρα, την ελληνική σημαία.

Από εκείνη την ημέρα, την ημέρα που κατέκτησε την τετάρτη ψηλότερη κορυφή της Γης, ο κος Συκάρης, έχει χαρακτηριστεί ως ο μοναδικός Έλληνας, που έχει βρεθεί μέσα σε ένα χρόνο και 357 ημέρες σε τέσσερις -από τις μόλις 14- κορυφές της Γης που φτάνουν πάνω από τα οκτώ χιλιάδες μέτρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, “Πρακτορείο 104,9 FM”, αναφέρει πως “μετά το Everest και τα 8.848 μέτρα, το Kangchenjunga στα 8.586 μέτρα και το Manaslou στα 8.163 μέτρα, είχα τη χαρά να βρεθώ σε αυτή την κορυφή, το Lhotse και τα 8.516, την τέταρτη υψηλότερη κορυφή, δίπλα στο Έβερεστ στις 14 Μαΐου 2019, στις 9:27 το πρωί, όταν είχα τη χαρά και την τύχη να σταθώ δίπλα στην κορυφή και εκεί όπου πετούν τα τζάμπο”. Όπως πρόσθεσε, προσπάθησε να κατακτήσει και την κορυφή του Makalu στα 8.481 μέτρα, την πέμπτη ψηλότερη κορυφή της Γης, αλλά σταμάτησε όμως στα 7.800m λόγω έλλειψης ορειβατικών εφοδίων.

“Μια μαγευτική στιγμή, μια ακόμη στιγμή στην ορειβατική μου καριέρα που θα μείνει αλησμόνητη, στιγμή που κάθε φορά που θα σκέφτομαι θα μεταφέρει και πάλι εκεί. Δεν υπάρχει νομίζω τίποτα πιο ωραίο από το να πετύχει κανείς αυτό που ονειρεύεται, να το κάνει πραγματικότητα, είναι όλα αυτά ένα όνειρο πολλών ετών για εμένα, έστω και στην ηλικία μου, μήνυμα και στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις αυτή την περίοδο του έτους, να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, να μένουν σταθεροί σε αυτά, να τα υπηρετούν” τόνισε ο κ.Συκάρης με την επιστροφή του στην Ελλάδα, σχολιάζοντας και την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων για τις χιλιάδες των νέων.

“Η προσλαμβάνουσα ευτυχία από τη χαρά της εκπλήρωσης των ονείρων είναι κάτι μαγευτικό, όλοι οι άνθρωποι έχουν να κάνουν όνειρα και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να τα ικανοποιήσουν”, συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιτυχία της νέας αποστολής του στα Ιμαλάια. Τέλος, ο κος Σύκαρης ολοκλήρωσε αναφέροντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο το “θέλω”, αλλά η υποστήριξη αυτής της ανάγκης ψυχή τε και σώματι, με όλες του τις δυνάμεις.

Πηγή: neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.