Η Medtronic γιορτάζει 70 χρόνια απο την ίδρυση της και δεσμεύεται για την βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Η Medtronic plc , παγκόσμια εταιρία υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας, συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυσή της και ανανεώνει τη δέσμευσή της στην ανακούφιση του πόνου, την αποκατάσταση της υγείας και την παράταση της διάρκειας ζωής.

Προσανατολισμένη στην καινοτομία, είναι έτοιμη να προσφέρει θεραπείες και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα, την πρόσβαση και την αξία για συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τους παρόχους σχετικών υπηρεσιών και τα άτομα που τις λαμβάνουν.

Έχοντας στο ενεργητικό της μια μεγάλη παρακαταθήκη καινοτομιών, ξεκινόντας από τη δημιουργία το 1957 του πρώτου εξωτερικού βηματοδότη που λειτουργούσε με μπαταρία και την παρουσίαση της προσθετικής καρδιακής βαλβίδας το 1977, μέχρι το πρώτο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης το 2002 και την παρουσίαση το 2016 τόσο του πιο μικρού βηματοδότη στον κόσμο όσο και του πρώτου υβριδικού συστήματος χορήγησης ινσουλίνης κλειστού βρόχου – η Medtronic σήμερα προσφέρει θεραπείες για περισσότερες από 70 παθήσεις του ανθρώπινου σώματος και περισσότερες από 50 επιπλέον συναφείς υπηρεσίες και λύσεις. Έτσι, χάρη στις τεχνολογίες και τις λύσεις της την προηγούμενη χρονιά βελτιώθηκαν οι ζωές περισσότερων από 70 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι κύριοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Medtronic είναι τα καρδιαγγειακά (αορτικό και περιφερικό αγγειακό, καρδιακός ρυθμός και καρδιακή ανεπάρκεια στεφανιαία και δομική καρδιακή νόσος), ο διαβήτης (εντατική διαχείριση ινσουλίνης, μη επεμβατικές θεραπείες για τον διαβήτη, Υπηρεσίες και λύσεις για τον διαβήτη), οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες (λύσεις νεφρικής περίθαλψης, αναπνευστικό, γαστρεντερικό και τομέας πληροφορικής, χειρουργικές καινοτομίες), οι θεραπείες αποκατάστασης (θεραπείες εγκεφάλου, θεραπείες πόνου, ειδικές θεραπείες, θεραπείες για τη σπονδυλική στήλη), αλλά και άλλες υπηρεσίες και λύσεις (βελτιστοποίηση κλινικής φροντίδας, λειτουργική απόδοση, διαχείριση ασθενών, λύσεις περίθαλψης που βασίζονται στην αξία).

Με δραστηριότητα σε 160 χώρες, με 370 και πλέον sites και 92 εργοστάσια παραγωγής, η Medtronic διατηρεί μια ισχυρή παγκόσμια παρουσία η οποία υποστηρίζεται από περισσότερους από 84.000 εργαζόμενους, 9.600 επιστήμονες και τεχνολόγους και 1.600 κλινικούς επαγγελματίες. Καθ’ όλη την πορεία της εταιρείας, η δέσμευσή της στην κλινική εξειδίκευση και τις επενδύσεις υπήρξε αξιοσημείωτη: Συνολικά η Medtronic έχει επενδύσει 2,2 δις. $ σε έρευνα και ανάπτυξη και 450 εκατ. $ σε κλινικές επενδύσεις, ενώ έχει διεξαγάγει περισσότερες από 400 κλινικές δοκιμές και διαθέτει περισσότερους από 45.000 ασθενείς στο χαρτοφυλάκιό της.

Σήμερα, μέσα από άλματα προόδου και συνεργασίες, οι άνθρωποι της Medtronic πιστεύουν πως το έδαφος είναι πιο πρόσφορο από ποτέ για μια ολική αναμόρφωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για το λόγο αυτό εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της με στόχο να βοηθήσει συνεργάτες και παρόχους να βελτιώνουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της φροντίδας μέσα από ιατρικές τεχνολογίες και βαθιά κλινική εξειδίκευση. Παράλληλα, θεωρώντας ότι η ιατρική τεχνολογία είναι μέρος της λύσης για μια καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι έτοιμη να προτείνει νέες λύσεις τεχνολογίας σε κατασκευές, διαδικασίες και συστήματα περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas, η Medtronic κατεύθυνε τις προσπάθειές της στη δημιουργία αξίας στα συστήματα Ασφάλισης και Υγείας και για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για να βελτιώσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στην περίθαλψη. Η δράση στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, προσθέτει, καθοδηγείται ακριβώς από αυτούς τους στόχους. Ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα και ό,τι θα πετύχουμε στο μέλλον θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και γι’ αυτό είμαστε περήφανοι, που εκπροσωπούμε τη Medtronic και γι’ αυτό είμαστε πάντα έτοιμοι να προτείνουμε λύσεις για να πάμε την ιατρική περίθαλψη ακόμα πιο μπροστά, μαζί, καταλήγει ο κος Νίκας.


 

Σχετικά με τη Medtronic

Η Medtronic plc, με έδρα στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας παγκοσμίως – ανακουφίζοντας τον πόνο, αποκαθιστώντας την υγεία και παρατείνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Η Medtronic απασχολεί περισσότερους από 84,000 ανθρώπους παγκοσμίως, παρέχοντας υπηρεσίες σε γιατρούς, νοσοκομεία και ασθενείς σε περισσότερες από 160 χώρες. Η εταιρεία έχει σαν στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε όλον τον κόσμο για να πάμε την ιατρική περίθαλψη ακόμα πιο μπροστά, Μαζί.

Facebook Comments

POST A COMMENT.