Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Λύκειο Thiers της Μασσαλίας

marseille

Η γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς που οργανώθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Λύκειο Thiers της Μασσαλία ήταν φέτος αφιερωμένη στις γυναίκες.

Οι μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν τα θεατρικά: Τελέσσιλα και Θεοδώρα, ενώ οι μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ.
Η παρουσίαση άρχισε με την Τελέσιλλα, αρχαία ποιήτρια του Άργους που έσωσε το 510 π.Χ. την πόλη της από τους Σπαρτιάτες. Κατόπιν μεταφερθήκαμε στο Βυζάντιο και το παλάτι της αυτοκράτειρας Θεοδώρας το 532 κατά τη στάση του ΝΙΚΑ. Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στην Αθήνα του Αριστοφάνη και απολαύσαμε την κωμωδία ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ σε τέλεια ελληνικά από τους μαθητές του Λυκείου. Οι διάλογοι ήταν φτιαγμένοι με σεβασμό στις ιστορικές πηγές ενώ η μετάφραση και η προσαρμογή του κειμένου του Αριστοφάνη έγινε από την φιλόλογο καθηγήτρια κα Ιωάννα Μουσικούδη, που είχε και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης.
Η προσοχή του κοινού παρέμεινε αδιάλειπτη καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η μετάφραση των κειμένων παρουσιαζόταν ταυτόχρονα, πράγμα το οποίο επέτρεψε σε όλους να κατανοήσουν το περιεχόμενο των κειμένων.

Τα Νέα Ελληνικά διδάσκονται για δέκατη πέμπτη χρονιά στο κεντρικό αυτό Λύκειο της Μασσαλίας, ένα από τα καλύτερα και αρχαιότερα της Γαλλίας. Ευχαριστούμε θερμά την κα Μουσικούδη, για την ποιοτική δουλειά που προσφέρει εδώ και χρόνια, συμβάλλοντας στην προώθηση του Ελληνισμού στη Μασσαλία.

Facebook Comments

POST A COMMENT.