Αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη θα είναι το Athens Photo World 2019

mpexrakis giannis

Το Athens Photo World (APW) 2019, είναι αφιερωμένο στο έργο και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη. Η στενή συνεργασία μεταξύ του βραβευμένου φωτογράφου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του APW, Θανάση Σταυράκη και της οργανωτικής ομάδας είχε ήδη ξεκινήσει από την αρχή της ιδέας. Με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το φετινό, εναρκτήριο Athens Photo World οργανώνει και παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων που θα δώσουν στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει όχι μόνο το φωτογραφικό έργο αλλά και την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε ο Γιάννης Μπεχράκης στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ και στο γενικότερο ήθος της φωτοειδησεογραφίας.

 

Όλες οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στο έργο και τη μνήμη του, σχεδιάστηκαν με βάση τις δικές του ιδέες και επιθυμίες, όπως ο ίδιος τις είχε εκφράσει στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ. Η εμπειρία του, το έργο του και η προσωπικότητα του Γιάννη Μπεχράκη υπήρξαν πηγή έμπνευσης για όλους τους συντελεστές του APW και η διοργάνωση θα τιμά πάντα τη μνήμη και την συμβολή του στο Ελληνικό, αλλά και διεθνές φωτορεπορτάζ.

 

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αθήνας σε σημείο συνάντησης των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ σε μια εποχή ταχύτατης μετάδοσης εικόνων, ειδήσεων και εξελίξεων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.