Οι απόψεις των Ελλήνων για τους πιο ελκυστικούς εργοδότες για το 2019

Η Randstad ανακοίνωσε τους νικητές της έρευνας Randstad Employer Brand (REBR) για το 2019, η οποία μελετά την ελκυστικότητα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από την αποδοχή του κοινού, καθώς και το τι αναζητούν οι δυνητικοί υποψήφιοι σε ένα νέο εργοδότη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είναι η πιο λεπτομερής πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία Σκλαβενίτης βραβεύτηκε ως ο “πιο ελκυστικός εργοδότης” στην Ελλάδα για το 2019, ενώ ακολουθούν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Aegean Airlines.

H Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ABEE ανάμεσα στους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες στην  Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στην πρώτη δεκάδα, κατατάσσονται δύο ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες:

  • στην 8η θέση η DEMO ABEE και 
  • στη 10η θέση η  ΒΙΑΝΕΞ

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούνται όλο και περισσότερες εταιρείες να αρχίζουν να αξιολογούν και να επαναπροσδιορίζουν την εικόνα τους ως εργοδότες, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει αυτό στην προσέλκυση ταλέντων και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα ταλέντα τους. Εταιρείες που προβάλλουν μία ισχυρή εικόνα εργοδότη, θεωρούνται εξαιρετικοί εργοδότες με ελκυστικές αξίες που προσφέρουν καλές προοπτικές καριέρας.

Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. Το 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Ακόμη, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για εργασία, 71% των Ελλήνων συμμετεχόντων χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους επαφές/ συστάσεις, το 56% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ 47% αναζητούν τις πληροφορίες που θέλουν μέσω Google.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η αποκάλυψη της έρευνας ότι 96% των Ελλήνων ερωτηθέντων ελέγχουν τη φήμη των δυνητικών εργοδοτών τους. 57% βασίζονται στη γνώμη συγγενικών και φιλικών προσώπων, ενώ 55% αναζητούν τη φυσική παρουσία της εταιρείας (κατάστημα, εστιατόριο, έδρα της εταιρείας). Τέλος, 53% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναζητούν γενικά άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με το δυνητικό εργοδότη τους.

Οι 10 πιο ελκυστικοί Έλληνες εργοδότες είναι:

  1. Σκλαβενίτης
  2. Τράπεζα της Ελλάδος
  3. Aegean Airlines
  4. Ελληνικά Πετρέλαια
  5. Παπαδοπούλου
  6. ΙΟΝ
  7. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  8. Demo A.B.E.Ε.
  9. ΔΕΗ
  10. ΒΙΑΝΕΞ

Στην φετινή έρευνα για την Ελλάδα συμμετείχαν 4,329 άτομα, μεταξύ των οποίων, Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το διάστημα από 6 Δεκεμβρίου 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019.


Η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) αποτελεί την πιο πλήρη, ανεξάρτητη και λεπτομερή έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως, αναγνωρίζοντας τους πιο ελκυστικούς εργοδότες μεταξύ χιλιάδων εταιρειών. Η έρευνα αποτυπώνει τις απόψεις περισσότερων από 200.000 ερωτηθέντων (ευρύ κοινό, μεταξύ των ηλικιών 18 και 65) σε 6,162 εταιρείες σε 32 χώρες. Παρέχει στοιχεία σχετικά με τις αντιλήψεις και τα κίνητρα των επιλογών των δυνητικών εργαζομένων. Για ποιο λόγο προτιμάται μια εταιρεία ή ένας συγκεκριμένος εργασιακός κλάδος έναντι άλλου; Τι είναι αυτό που κινητοποιεί τα άτομα να μείνουν σε έναν εργοδότη ή να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για άλλη εργασία; Η έρευνα διενεργείται από το 2000 από τη διεθνή ερευνήτρια εταιρεία και συνεργάτη της Randstad Kantar.
Η Randstad είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών HR και ειδικεύεται στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.  Το εύρος των υπηρεσιών της καλύπτει την εύρεση και επιλογή προσωπικού (προσωρινή και μόνιμη απασχόληση), τις υπηρεσίες HR Solutions (outplacement – επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας, RPO, κέντρα αξιολόγησης, συμβουλευτική σταδιοδρομίας και outsourcing) και in-house υπηρεσίες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.