Δύο Ελληνίδες για πρώτη φορά στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου

everest

Είχαν βάλει στόχο να φτάσουν στην κορυφή και τα κατάφεραν! Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βασιλική Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες  που πάτησαν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Οι δύο αλπινίστριες ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου, με την ελπίδα να καταφέρουν να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στην κορυφή του Έβερεστ με υψόμετρο 8.848 μέτρα και τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ορειβατικών αποστολών στο Κατμαντού, η ομάδα ορειβατών αποτελούμενη από 14 μέλη βρήκε «ένα ανοικτό παράθυρο στον καιρό» και ανέβηκε στο όρος Έβερεστ.

Καθοδηγητής και υπεύθυνος αποστολής ήταν ο Μινίγμα Σέρπα Κάμι Ρίτα από το Νεπάλ, που έσπασε το ρεκόρ με 24 αναρριχήσεις και για δεύτερη μέσα σε έξι ημέρες στα 8.848 μέτρα.

Η Φλαμπούρη  λίγες ημέρες πριν είχε ανέβει και την τέταρτη κορυφή του κόσμου μαζί με τον Αντώνη Συκάρη. Στην ίδια ομάδα, ήταν ορειβάτες από την Ινδία, τέσσερις από την Κίνα. Οι υπόλοιποι επτά ήταν έμπειροι ορειβάτες από το Νεπάλ όπως ο Μινίγμα Σέρπα Κάμι Ρίτα οι οποίοι και αποτελούσαν εγγύηση για την ασφαλή άνοδο στην κορυφή.

VICHY: Χρυσός Χορηγός των Ελληνίδων που κατέκτησαν το Έβερεστ

Υπερήφανος χορηγός στο όνειρό τους, η Vichy που εδώ και 86 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία των γυναικών και στην κορυφή των προτιμήσεών τους προσφέροντας καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Με βασικό ενεργό συστατικό το Ιαματικό Μεταλλικό νερό που γεννιέται στα ηφαίστεια της Γαλλίας, τα προϊόντα Vichy είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι χάρη στις ιδιότητές και στις καινοτόμες συνθέσεις τους ενισχύουν, εξισορροπούν και αναπλάθουν την επιδερμίδα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Τα προϊόντα Vichy  υποστήριξαν την προσπάθεια των αθλητριών ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.