Έργο του Bansky η προσφυγοπούλα με τη φωτοβολίδα

laposimeoni_58917192_735460023943034_3695595668563828175_n

Κατά τη διάρκεια της φετινής Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, στον εξωτερικό τοίχο ενός κτηρίου στη φοιτητική γειτονιά Ντορσοντούρο, εμφανίστηκε ένα στένσιλ στο οποίο απεικονιζόταν μια μικρούλα προσφυγοπούλα να φορά σωσίβιο και να κρατά στο δεξί χέρι της μια νέον ροζ φωτοβολίδα διάσωσης.

Είχε όλα τα χαρακτηριστικά έργου του Banksy, ωστόσο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου δεν αναλάμβανε την πατρότητα μιας και δεν το αναρτούσε, όπως συνηθίζει να το κάνει, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο «υπέγραψε» τελικά το έργο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μετά την επιβεβαίωση ότι το έργο είναι δικό του, πολλοί έκαναν εικασίες για το κατά πόσον το έργο αναφέρεται στην παγκόσμια προσφυγική κρίση. Ο Banksy, στα έργα του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων, όπως ότι το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς.

Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς, ανέφερε ο Bansky.

Facebook Comments

POST A COMMENT.