Η Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την ετήσια παράσταση της

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης διοργανώνει την ετήσια παράστασή της, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 21.00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Στη βραδιά χορού θα παρουσιαστούν χορογραφίες ρεπερτορίου από κλασικό μπαλέτο, χορούς κάρακτερ και σύγχρονο χορό.

Η παράσταση αντιπροσωπεύει το σύνολο των σπουδών χορού που διδάχθηκαν στη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018-2019.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλοντας να συμβάλλει στην ουσιαστική και άρτια χορευτική εκπαίδευση, προχώρησε το 1990 στη δημιουργία του Κέντρου Ορχηστικής Τέχνης. Λειτουργούν ερασιτεχνικά τμήματα κλασικού χορού τα οποία σκοπό έχουν να φέρουν τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την τέχνη του χορού. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ύπαρξη της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και στην πρόσληψη καθηγητών χορού με ανώτερες σπουδές και σημαντική πείρα.. Από την το 1990 και χρόνο με το χρόνο η ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη και έχει μεγάλη απήχηση στους δημότες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό φυτώριο χορευτών.

Στόχος της εκμάθησης χορού είναι η σωματική και ψυχική ανάπλαση των νέων και η δημιουργία κινήτρων για την ενασχόληση τους με τον πολιτισμό. Δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να γνωρίσει το σώμα του, να αναπτύξει τις ρυθμικές δυνατότητες και την αρμονία του κορμιού , να βελτιωθεί η μνήμη και η αυτοπειθαρχία του ατόμου και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η έκφραση της προσωπικότητάς του.

Τα τμήματα εκμάθησης μπαλέτου λειτουργούν για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών. Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν από τεσσάρων ετών. Σε ηλικία δώδεκα ετών εντάσσονται στο φυτώριο και σε ηλικία δώδεκα ετών αν αποφασίσουν ανώτερες σπουδές χορού μπορούν να συνεχίσουν στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.

Η εκπαίδευση είναι προγραμματισμένη για κάθε ηλικιακή περίοδο, στοχεύοντας στην εμβάθυνση της τεχνικής του  χορού και στην ωρίμανση των χορευτικών και ερμηνευτικών ικανοτήτων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Facebook Comments

POST A COMMENT.