Άρειος Πάγος: Αναιρεί το βούλευμα για μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

koufontinas-2

Οι Αρεοπαγίτες προχώρησαν στην αναίρεση του βουλεύματος που απαγόρευε τη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

 Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια πάνω από μια φορές, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου καθώς είχε εκφράσει την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

 Η κα Δημητρίου επικαλέστηκε μάλιστα παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θα κρίνει, δηλαδή, εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Facebook Comments

POST A COMMENT.