Ψηφιοποίηση του έργου του Σιμ. Μιλτ. Συμεωνίδη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

idrymaevgenidoy

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30 παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου η ψηφιοποίηση του έργου του Σίμου Μιλτ. Συμεωνίδη, ερευνητή της ιστορίας της Σίφνου. Το έργο του ψηφιοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα www.simossymeonidis.gr.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου.

Για τη ζωή και το έργο του Σίμου Συμεωνίδη θα μιλήσουν ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και συνιδρυτής των Εκδόσεων «Επτάλοφος» κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντώνης Ζαμπέλης και η φίλη και παλιά συνεργάτιδά του κ. Ελένη Τρούλλου.

Το έργο του Σίμου Συμεωνίδη εκτείνεται χρονικά από το 1954 έως το 2018 και αποτελείται από εκατοντάδες δημοσιεύματα σε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Τα πιο γνωστά του έργα είναι το βιβλίο Ιστορία της Σίφνου (από την προϊστορική εποχή μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και τα ΣΙΦΝΙΑΚΑ, επετηρίς ιστορικής ύλης της Σίφνου, της οποίας υπήρξε εκδότης και συντάκτης και από όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει πλούσιο και πολύτιμο αρχειακό υλικό για την ιστορία της Σίφνου, τη λαογραφία της, τα εκκλησιαστικά της και πολλά άλλα θέματα.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.