Αποσωληνώθηκε η μικρή Αλεξία, όμως δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον

?????????????????????????????????????????????????????????

Σχετική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα στις Θεσπιές.

Η άτυχη μικρή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αποσωληνώθηκε, ενώ, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της διοίκησης του νοσοκομείου, άνοιξε τα μάτια της και κινεί τα άκρα της.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση επιδείνωσης της αναπνευστικής λειτουργίας της μικρούλας με ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιασωλήνωσής της.

Αναλυτικά, η νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει:

«Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθες, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.
Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά».

Το χρονικό του τραυματισμού ενός αθώου παιδιού

Να υπενθυμίσουμε ότι το δράμα που η ζει η μικρή και η οικογένειά της ξεκίνησε από τη «αναστάσιμη χαρά» ενός 54χρονου κατοίκου γειτονικού χωριού, ο οποίος έκρινε ότι με πυροβολισμούς στον αέρα εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματά του!  Αν και ευρισκόμενος 475 μέτρα μακριά από το παιδί, η αδέσποτη σφαίρα από το όπλο του έκανε καμπύλη και τραυμάτισε βαριά στο κεφάλι τη μικρή Αλεξία, που έπαιζε αμέριμνη και ανυποψίαστη για τη «χαρά» του γείτονα στην αυλή του σπιτιού της.

Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου, παρόλο που ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκε ελεύθερος υπό περιορισμό. Εξέφρασε, φυσικά, τη λύπη και τη συντριβή του στην οικογένεια της μικρής, μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος δήλωσε εκ μέρους του ότι σαν «πατέρας κι αυτός τριών παιδιών καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας»… Πολύ ανακουφιστικό για την οικογένεια της Αλεξίας το σχόλιο του θύτη…!!!

Όσο δεν καταστέλλεται η ασυδοσία τόσο θα θρηνούμε θύματα

Οι αρχές δέχονται πίεση λόγω του μεγάλου αριθμού δυστυχημάτων και η αστυνομία πρόσφατα δημοσίευσε στοιχεία που παρουσιάζουν αυξημένους ελέγχους. Το φετινό Πάσχα, έγιναν πάνω από 60 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 32.000 κροτίδες και περισσότερα από 14.000 πυροτεχνήματα.

Όσο, όμως, δεν καταστέλλονται με αυστηρές και παραδειγματικές ποινές η άσκοπη οπλοχρησία, οι «παραδοσιακές» μπαλωθιές, οι φωτοβολίδες, οι γουρούνες, οι παράνομες κροτίδες, τα δυναμιτάκια, τα βαρελότα και οι σαΐτες (σαν αυτές που σκότωσαν τον άτυχο ηχολήπτη, φέτος το Πάσχα στην Καλαμάτα) που πέφτουν “βροχή” την Ανάσταση ή σε άλλες πανηγυρικές εκδηλώσεις και που προκαλούν εκατοντάδες τραυματισμούς νέων κυρίως ανθρώπων, τόσο θα θρηνούμε αθώα θύματα και τραυματίες, ενώ οι υπαίτιοι των τραυματισμών θα δηλώνουν απλώς τη λύπη και τη συμπαράστασή τους προς τα θύματά τους.

Θύτης, όμως, στην περίπτωση αυτή δεν είναι μόνο ο κάθε επιπόλαιος που κάνει επιδεικτικά χρήση όπλων και εκρηκτικών, με δικαιολογία τη γιορτή (που στο βάθος ελάχιστα τον ενδιαφέρει), αλλά κυρίως το κράτος που στέκεται θεατής στο επαναλαμβανόμενο αυτό τραγικό σκηνικό, χωρίς να μεριμνά για μέτρα προφύλαξης.

και μία απάντηση …περί DNA… στο δήμαρχο Καλαμάτας

Μετά το ατύχημα φέτος το Πάσχα στην Καλαμάτα, που προκάλεσε το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου, ο δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έσπευσε να δηλώσει ότι το έθιμο είναι στο DNA των ντόπιων: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και της οικογένειας του εικονολήπτη, ανασκεύασε και δήλωσε ότι το έθιμο μπορεί να διατηρηθεί μόνο εντός ενός άλλου θεσμικού πλαισίου.

Όχι, κ. Νίκα, η βαρβαρότητα και η επιπολαιότητα του σαϊτοπόλεμου και των παρόμοιων επικίνδυνων δήθεν “εθίμων” δεν είναι στο DNA ούτε των Μεσσήνιων ούτε των Ελλήνων και να μη μιλάτε για λογιαριασμό τους. Η ανοησία του σαϊτοπόλεμου δε βρίσκεται στο DNA αλλά στο μυαλό όσων εξακολουθούν να διασκεδάζουν με πρόφαση ξεπερασμένα “δήθεν” έθιμα αλλά και όσων τους υπερασπίζονται και τους δικαιολογούν, κ. Νίκα… και για να γιατρευτεί η ανοησία του μυαλού, χρειάζεται  αλλαγή αντιλήψεων, κ. Νίκα, δεν ξέρω εάν καταλαβαίνετε…

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.