1ο Φόρουμ για τη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στην Λάρισα

farmakeuriki_kannavis

Το «1ο Φόρουμ για τη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη» πραγματοποιήθηκε εχτές στην Λάρισα. Οι προοπτικές στον τομέα της καλλιέργειας, της βιομηχανίας, αλλά και της ιατρικής από τη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης του Φόρουμ. Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε δήλωσή του σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει στην καινοτομία, ενώ τόνισε πως στον τομέα της κάνναβης «έχουμε πλεονέκτημα λόγω καιρικών, αλλά και κλιματολογικών συνθηκών».
Σχετικά με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται ήδη στον τομέα της κάνναβης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί περίπου 60 φάκελοι που ζητούν την άδεια και υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του μήνα περίπου 10 εταιρείες θα είναι αδειοδοτημένες.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, αναφερόμενος στο επενδυτικό περιβάλλον και το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000 και πως οι επενδύσεις αφορούν αυτή τη στιγμή μέχρι και 200 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον υπογράμμισε, πως το νομικό περιβάλλον είναι πολύ θετικό για την ανάπτυξη της καλλιέργειας της κάνναβης.

Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, ανέφερε πως δημιουργήθηκε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, που είναι ανοιχτός στην αγορά, γι’ αυτό και η Ελλάδα καθίσταται πλέον παγκόσμια δύναμη στο ζήτημα της κάνναβης.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης η φαρμακευτική για τους ασθενείς. Γνωρίζουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Καρανίκας, ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι έχουν σχέση με την κάνναβη ή θέλουν να αποκτήσουν μία σχέση με την κάνναβη γι’ αυτούς τους λόγους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.