Κυπριακή ΑΟΖ: Νέα στρατιωτική άσκηση με όνομα «Sea Wolf 2019»

seawolf

Πριν από μερικές ημέρες, η Τουρκία είχε προγραμματίσει την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις εν μέσω εξελίξεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά την τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που συγκέντρωσε τεράστια δημοσιότητα και προβολή, η Άγκυρα είδε σήμερα τη νέα στρατιωτική άσκηση «Sea Wolf 2019» ή αλλιώς «Θαλασσόλυκος» να ξεκινά, ενώ έχει «στα πλάνα» και άλλες ναυτικές ασκήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» από σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου, μέχρι το άλλο Σάββατο στις 25 Μαΐου, με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει αναλάβει την οργάνωση και την εκτέλεση των επιχειρησιακών σχεδίων.

Ο «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια με τη συμμετοχή και των τριών δυνάμεων της Τουρκίας. Φέτος θα λάβουν μέρος συνολικά 131 πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα, μαζί με 25.900 στρατιώτες που θα βρίσκονται επί ποδός.

Επιπρόσθετα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρησιμοποιηθούν τουρκικά οπλικά συστήματα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Simsek, υποβρύχια, φρεγάτες, ναυτικά πυροβόλα, καθώς και μονάδες έρευνας και διάσωσης.

Ως προς τα σενάρια των ασκήσεων αυτά προβλέπουν καταστάσεις κρίσεων, εντάσεων σε θαλάσσιες περιοχές και πολέμου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.