Τυφώνας Φάνι: εκκενώνουν την ανατολική Ινδία

tifonas

Τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις ανατολικές ακτές της Ινδίας, καθώς σε 24 ώρες αναμένεται η άφιξη του κυκλώνα Φάνι.

 Ο κυκλώνας Φάνι θα πλήξει κυρίως το δυτικό τμήμα του κόλπου της Βεγγάλης, ανακοίνωσε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα και στις νότιες ακτές του κρατιδίου Οντίσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα απομακρυνθούν, με κάθε δυνατό μέσo, από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε 14 σημεία του κρατιδίου Οντίσα και θα μεταφερθούν σε καταφύγια, σχολεία και πανεπιστήμια, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε αξιωματούχος του κρατιδίου, ενώ έχουν δοθεί εντολές και στους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες πόλεις στα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα.

Πριν 20 χρόνια ένας «σούπερ κυκλώνας» έπληξε τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10.000 άνθρωποι. Μια αντίστοιχη με τη φετινή μαζική εκκένωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων φαίνεται ότι έσωσε τις ζωές χιλιάδων το 2013.

Facebook Comments

POST A COMMENT.